Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Botezul cailor, un concurs cu tradiție la Slătioara
07.01.2019
Autor articol: Dana Mihăilă
Vizualizari: 1649

Cei mai frumoși și puternici cai au participat, duminică, la concursul traditional „Botezul Cailor“ din comuna Slătioara. Evenimentul ajuns la cea de-a 26-a ediție a adunat concurenți din mai multe localități, dar și peste 1.000 de oameni care au venit să vadă întrecerea. Organizatorii au gândit două secțiuni: una pentru locuitorii comunei Slătioara și alta pentru invitați.


Peste 30 de participanți au venit, duminică, la concursul care se organizează în fiecare an în comuna Slătiora - „Botezul cailor“. O competiție devenită deja tradiție, în cadrul căreia se întrec cei mai frumoși și puternici cai. Prima probă a fost cea de frumusețe, iar cea dea doua, de tracțiune.
Pe lângă participanții din comună, la concurs au venit invitați din mai multe localități ale județului: Slatina, Piatra Olt, Balș, Găneasa și Pleșoiu.
Din concurs nu au lipsit nici anul acesta poneii. Și nu au participat doar la proba de frumusețe, ci și la cea de tracțiune.
„Botezul cailor“ este un concurs vechi de aproape 30 de ani, care a fost reînviat de preotul Marin Bica.
La secțiunea dedicată localnicilor din Slătioara, locul 1 la proba de frumusețe a fost câștigat de Nicolae Pleșanu, iar cea de tracțiune de Marian Fulga. La secțiunea destinată invitaților, la proba de frumusețe, pe locul 1 s-a aflat Solomon Butoi, iar la tracțiune Claudiu Moraru.
 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE

Dobrosloveni, campioană la „Cupa Satelor”

Atmosferă superbă, duminică, pe Stadionul „1 Mai” din Slatina, unde s-a disputat finala competiției „Cupa Satelor” 2018-2019. Campioana județului este formația din Dobrosloveni, care va reprezenta Oltul în faza regională a acestui concurs. Festivitatea de premiere a fost oficiată de către președintele Federației Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, care le-a oferit micuților jucători marele trofeu, diplome, medalii și echipament sportiv.
18 Mar 2019