Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
22 de copii din Dăneasa dormeau în frig, într-o catedrală din Alba Iulia
02.12.2018
Autor articol: Simona Vârban
Vizualizari: 599

22 de elevii de la școala din Dăneasa au fost găsiți dormind noaptea trecută într-o catedrală din Alba Iulia. Copiii au plecat cu trenul, însoțiți de profesorul de religie, să vadă ceremonialul militar organizat de Ziua României. După eveniment ar fi trebuit să se întoarcă acasă, dar dascălul a decis să înnopteze cu ei într-o catedrală din oraș.


Unui elev i s-a făcut rău din cauza frigului, iar echipajul de salvatori care i-a acordat primul ajutor a anunțat autoritățile din Alba că mai sunt și alți copii care dorm în Catedrala Încoronării. „A fost primit un apel cum că unui copil i s-a făcut rău în catedrală. La sosirea echipajului de prim ajutor s-a constatat că era un grup de 22 de copii și un profesor care erau în Alba Iulia din data de 30 noiembrie și care nu aveau cazare. Copilul a fost transportat la spital pentru mai multe investigații, iar ceilalti 21 și profesorul au fost cazați la HCC, li s-a oferit și o masă caldă”, potrivit ISU Alba.
Prefectul de Olt și cel de Alba au colaborat pentru a le asigura cazare și mâncare copiilor și profesorului lor. Cu toții au fost transportați sâmbătă seara către internatul Liceului Horea, Cloșca și Crișan, din Alba Iulia. Duminică dimineață, după ce au servit icul dejun, au pornit cu trenul spre Drăgănești Olt.
Pe drum, mai exact la Petroșani, vor primi mâncare caldă și ceai, a spus prefectul de Olt, Silviu Neacșu. „Am discutat și cu autoritățile din Alba, pentru a le oferi cazare și mâncare noaptea trecută. Dimineață au urcat în tren și sunt în drum spre casă. Am luat legătura și cu prefectul de Hunedoara și am primit sprijin pentru ca atunci când trenul ajunge la Petroșani toți copiii să primească mâncare caldă. Au tren direct până în Gara Drăgănești, de aici urmând să fie dus fiecare la el acasă, cu microbuzul școlii”, a spus Silviu Neacșu.
Inspectoratul Școlar va demara o anchetă să vadă în ce condiții a fost organizată vizita elevilor din Dăneasa la Alba Iulia.
 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE