Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
A murit de gripă, după ce a născut
17.05.2018
Autor articol: Dana Mihăilă
Vizualizari: 1715

O tânără de 19 ani, din comuna Fălcoiu, a decedat ieri-dimineață, din cauza gripei. Aceasta născuse recent la Spitalul din Caracal, iar pentru că starea sa de sănătate s-a înrăutățit, a fost transferată la Craiova. Potrivit Direcției de Sănătate Publică Olt, tânăra nu făcuse vaccinul împotriva gripei, iar după confirmarea diagnosticului nu a primit tratament de specialitate. Acesta este primul deces de gripă din județ, în sezonul 2017-2018.


 Tânăra de 19 ani, din comuna Flăcoiu, a fost internată la Spitalul din Caracal, la sfârșitul lunii aprilie, cu febră și tuse. Gravidă în 37 de săptămâni, aceasta a fost diagnosticată cu pneumopatie bilaterală. Starea sa de sănătate s-a înrăutățit, după internare.
Pe data de 5 mai a născut, iar starea femeii s-a agravat și mai mult. De la Spitalul din Caracal, tânăra a fost transferată la un spital din Craiova, însă nici medicii de aici nu au putut să o salveze.
În urma anchetei demarate de Direcția de Sănătate Publică Olt s-a constatat că femeia nu fusese imunizată împotriva gripei, iar după îmbolnăvire nu a primit tratamentul corespunzător.
În sezonul 2017-2018, în județul Olt s-au înregistrat 123 de cazuri de gripă. Potrivit celor de la DSP, gravidele se află în categoria de risc de îmbolnăvire și este recomandat să se vaccineze în orice perioadă a sarcinii.

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

STIREA SAPTAMANII
Slatina 650
OLTTV LIVE