Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Expo Flora, explozie de parfum și culoare
10.05.2018
Autor articol: Simona Vârban
Vizualizari: 517

O mare de culori și miresme a invadat astăzi Esplanada Slatinei. A XXIV-a ediție a Expo Flora și-a deschis porțile, spre bucuria slătinenilor care au venit să vadă ce le-au pregătit organizatorii și să își încânte privirile cu frumusețea florilor. Edilii Slatinei au vizitat și ei expoziția, au stat de vorbă cu producătorii, au admirat plantele și au gustat din bunătățile tradiționale.


 De astăzi și până duminică, Slatina este orașul florilor. 60 de producători din toate colțurile țării au scos din sere plante de tot felul, de la trandafiri, căpșuni și mimoze până la plante aromatice. Primii vizitatori au venit dis-de-dimineață, iar printre aceștia au fost și reprezentanții Primăriei Slatina, care au organizat acest eveniment devenit deja tradiție. Primarul Slatinei, Emil Moț, și viceprimarul Gigi Vîlceleanu au trecut pe la fiecare stand, să stea de vorbă cu expozanții și să afle cu ce noutăți au venit. Au fost plăcut surprinși să vadă căpșuni la ghiveci, care rodesc tot timpul anului, dar și busuioc, cimbru, rozmarin sau lavandă.
Edilul a fost invitat să guste din dulciurile artizanale și a fost încântat să redescopere aroma marmeladei de odinioară.
Anul acesta, reprezentanții de la spații verzi, Dezvoltare Urbană, au venit la Expo Flora să le arate slătinenilor ce plante îngrijesc în serele de la marginea orașului.
Cumpărătorii și-au făcut apariția încă de la deschiderea expoziției și au mărturisit că așteptau acest eveniment, care aduce atâta bucurie.
Organizatorii așteaptă cât mai mulți slătineni zilele acestea, pe Esplanadă, să viziteze Expo Flora.

Expoziția de flori rămâne deschisă până duminică după-amiază.

 

Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

STIREA SAPTAMANII
Slatina 650
OLTTV LIVE

Cartierul Progresul - zonă de (ne)siguranță

Zona Progresul este atent monitorizată de poliție. Timp de o lună, oamenii legii acționează pe toate străzile, atât în sistem propriu, dar și împreună cu Jandarmeria și Poliția Locală, pentru a preveni furturile și faptele antisociale. De la începutul anului, în cartierul Progresul au avut loc zeci de furturi din autoturisme, poșete și buzunare, dar și distrugeri și fapte cu violență. Polițiștii vor să prevină aceste infracțiuni și să transforme zona Progresul într-o zonă de siguranță.
21 Mai 2018

Școala „Constantin Brâncoveanu”, în sărbătoare

A fost o sărbătoare cu dublă semnificație astăzi, pentru elevii și profesorii Școlii Gimnaziale „Constantin Brâncoveanu”, din Slatina, care au celebrat 31 de ani de la înființarea instituției de învățământ și 21 de ani de când aceasta poartă numele domnitorului Constantin Brâncoveanu. Pentru acest moment, organizatorii au pregătit un program artistic, o coregrafie inedită cu baloane, o paradă pe străzile orașului și au premiat copiii care au obținut rezultate bune la concursurile școlare.
21 Mai 2018