Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Condamnați pentru malpraxis
04.04.2018
Autor articol: Mirela Vârșă
Vizualizari: 3312

Medicii slătineni Mircea Tusciuc și Paul Iancu au fost condamnați la închisoare cu executare pentru ucidere din culpă. Câte trei ani și șase luni vor sta după gratii cei doi, asta au decis astăzi magistraţii Curţii de Apel Craiova. Sentința este definitivă.


 Potrivit probatoriului administrat de anchetatori, pe 23 mai 2010, în timp ce se afla în exercitarea atribuţiilor de serviciu, Paul Iancu, medic de gardă - medic primar ortoped la Spitalul Judeţean Slatina, nu l-a examinat corespunzător pe Cristian Grigore, în vârstă de 9 ani, din Şerbăneşti, care se prezentase pentru îngrijiri medicale cu ambulanţa, stabilind, în mod eronat, diagnosticul. Totodată, medicul Mircea Tusciuc, specialist primar în ortopedie şi chirurgie pediatrică, nu a acordat îngrijirile medicale necesare micuţului pe perioada internării şi a decis, în mod inoportun, externarea pacientului la 26 mai 2010. Băiatul a fost reinternat în aceeaşi seară, iar în dimineaţa următoare Tusciuc a decis amputarea mâinii stângi a copilului. Din cauza complicaţiilor intervenite, Cristian Grigore a decedat la 27 mai 2010.
În 2013, Tusciuc a fost condamnat la doi ani și opt luni de închisoare cu executare, iar Paul Iancu, la doi ani. Hotărârea magistraților Judecătoriei Slatina a fost atacată, iar astăzi, la aproape cinci ani de la prima condamnare, cei doi au primit pedeapsă egală de câte trei ani și șase luni cu executare, precum și interzicerea exercitării pe o perioadă de trei ani a profesiei de medic, după executarea pedepsei.

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

STIREA SAPTAMANII
Slatina 650
OLTTV LIVE

Sancțiuni în perioada de prohibiție

A început perioada de prohibiție, dar braconierii nu au nicio limită. Jandarmii și reprezentanții Agenției Județene de Vânătoare și Pescuit Sportiv Olt au depistat, săptămâna aceasta, mai multe persoane care pescuiau ilegal. Au fost aplicate sancțiuni, iar uneltele de pescuit au fost confiscate. Autoritățile spun că vor intensifica acțiunile de control în această perioadă de prohibiție, atât ziua, cât și pe timp de noapte, pentru diminuarea braconajului pe râul Olt.
13 Apr 2018