Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Condamnați pentru malpraxis
04.04.2018
Autor articol: Mirela Vârșă
Vizualizari: 3336

Medicii slătineni Mircea Tusciuc și Paul Iancu au fost condamnați la închisoare cu executare pentru ucidere din culpă. Câte trei ani și șase luni vor sta după gratii cei doi, asta au decis astăzi magistraţii Curţii de Apel Craiova. Sentința este definitivă.


 Potrivit probatoriului administrat de anchetatori, pe 23 mai 2010, în timp ce se afla în exercitarea atribuţiilor de serviciu, Paul Iancu, medic de gardă - medic primar ortoped la Spitalul Judeţean Slatina, nu l-a examinat corespunzător pe Cristian Grigore, în vârstă de 9 ani, din Şerbăneşti, care se prezentase pentru îngrijiri medicale cu ambulanţa, stabilind, în mod eronat, diagnosticul. Totodată, medicul Mircea Tusciuc, specialist primar în ortopedie şi chirurgie pediatrică, nu a acordat îngrijirile medicale necesare micuţului pe perioada internării şi a decis, în mod inoportun, externarea pacientului la 26 mai 2010. Băiatul a fost reinternat în aceeaşi seară, iar în dimineaţa următoare Tusciuc a decis amputarea mâinii stângi a copilului. Din cauza complicaţiilor intervenite, Cristian Grigore a decedat la 27 mai 2010.
În 2013, Tusciuc a fost condamnat la doi ani și opt luni de închisoare cu executare, iar Paul Iancu, la doi ani. Hotărârea magistraților Judecătoriei Slatina a fost atacată, iar astăzi, la aproape cinci ani de la prima condamnare, cei doi au primit pedeapsă egală de câte trei ani și șase luni cu executare, precum și interzicerea exercitării pe o perioadă de trei ani a profesiei de medic, după executarea pedepsei.

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

STIREA SAPTAMANII
Slatina 650
OLTTV LIVE

Copiii romi, ajutați să își aleagă o meserie

Copiii romilor din Slatina au văzut cum funcționează o mașină de pompieri, o ambulanță, o autospecială de poliție sau un echipaj de jandarmi. Apoi s-au delectat cu o piesă de teatru jucată de actori romi veniți pentru ei de la București. Toate aceste activități au fost organizate vineri seara, în cadrul unei activități derulate de Partida Romilor, în colaborare cu Direcția de Protecție și Asistență Socială Slatina.
16 Iul 2018