Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
A doua zi de grevă a foamei, la Tribunalul Olt
14.03.2018
Autor articol: Dana Mihăilă
Vizualizari: 271

Protestul sătenilor din localitatea Nadăș, județul Arad, comuna revendicată și câștigată în instanță de un cetățean, a continuat și astăzi în fața Tribunalului Olt. Protestatarilor li s-au alăturat și alte persoane din țară, care au venit să susțină demersul lor. Oamenii sunt nemulțumiți de decizia magistraților olteni, de rejudecare a cazului, după ce, inițial, Judecătoria Balș le dăduse câștig de cauză.


 Este a doua zi de grevă a foamei pentru sătenii din localitatea Nadăș, județul Arad, are au venit să protesteze în fața Tribunalului Olt. Celor cinci protestatari li s-au alăturat astăzi încă două persoane, iar numărul lor va crește în fiecare zi, după ce mai mulți oameni din țară au anunțat că îi vor susține. Îmbrăcați în tricouri albe, oamenii au intrat în greva foamei pe perioadă nedeterminată și cer ca decizia Judecătoriei Balș, instanță care
le-a dat câștig de cauză, să rămână definitivă, dar dosarul să nu mai fie rejudecat.
Cadre medicale de la Serviciul de Ambulanță le-au monitorizat în continuare starea de sănătate. Oamenii refuză să se hrănească în intervalul 10.00-14.00 și spun că vor continua greva foamei până când instanța le va da dreptate. Sătenii din Nadăș, județul Arad, și-au pierdut întreaga localitate în 2006, când casele și terenurile lor au ajuns în proprietatea familiei Colțeu. Ulterior, Înalta Curte de Casație și Justiție a decis că testamentul prin care această familie a moștenit satul Nadăș a fost unul fals. Dosarul a ajuns la Judecătoria Balș, care în 2017 le-a dat câștig de cauză cetățenilor. Familia Colțeu a formulat însă apel, iar Tribunalul Olt a hotărât trimiterea spre rejudecare la Judecătoria Balș.

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE

Olimpicii Oltului, la Olimpiada Națională de Română

Olimpiada Națională de Limba și Literatura Română pentru elevii de gimnaziu se va desfășura, în această săptămână la Slatina. Județul Olt va fi reprezentat de 12 elevi din unități de învățământ din Slatina, Caracal, Corabia și Drăgănești-Olt. Emoțiile sunt mari, iar așteptările pe măsură. Pentru copii, organizarea olimpiadei la Slatina este un avantaj psihic, chiar dacă mulți dintre ei și-ar fi dorit să exploreze obiectivele turistice din celelalte județe ale României.
16 Apr 2024

Un nou succes pentru Școala „Nicolae Iorga”

Performanța se poate face oriunde există elevi silitori și profesori conectați cu stilul de învățare al copiilor. Abia intrat în clasa a V - a la Școala Gimnazială „Nicolae Iorga” din Slatina, Dragoș Ion-Ionescu a reușit să obțină un punctaj aproape perfect la etapa județeană a Olimpiadei de Religie. Visul său este să ajungă medic chirurg și să îmbine, în acest fel, iubirea față de Dumnezeu cu cea față de oameni și de nevoile lor.
17 Apr 2024