Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Grefierii amenință cu încetarea activității
05.02.2018
Autor articol: Dana Mihăilă
Vizualizari: 827

Grefierii de la Judecătoria Slatina și Tribunalul Olt s-au alăturat colegilor din țară care protestează după ce, prin legea transferului contribuțiilor sociale, le vor scădea salariile. Aceștia spun că vor primi mai puțin și cu 500 de lei, lucru ce îi nemulțumește și îi determină să iasă în stradă. Grefierii amenință că în zilele următoare își vor întrerupe activitatea.


 Grefierii din toată țara protestează încă de săptămâna trecută împotriva legii salarizării care prevede transferul contribuțiilor sociale de la angajator la angajat. Acest lucru va aduce scăderi salariale, unele chiar foarte mari, spun grefierii. Acțiunilor de protest li s-au alăturat și grefierii Judecătoriei Slatina, care poartă banderole albe la mână, iar astăzi au ieșit în fața instanței de judecată.
Și grefierii din cadrul Tribunalului Olt se află în grevă japoneză, încă de săptămâna trecută. Aceștia spun că și așa salariile lor sunt mici, în comparație cu sarcinile de serviciu.
Federația Națională Sindicală Projust, care reprezintă personalul din cadrul instanțelor și parchetelor din România, a trimis o adresă atât ministrului Justiției, Tudorel Toader, cât și Ministerului Muncii și Justiției Sociale, prin care cer explicații.
„Dorim să vă aducem la cunoștință că, începând cu data de 31.01.2018, au fost declanșate forme de protest în cadrul instanțelor/parchetelor, ca urmare a faptului că din simulările realizate la nivelul serviciilor economico-financiare a rezultat o scădere a salariilor ce vor fi plătite în luna februarie către personalul auxiliar/conex, față de luna anterioară”, se arată
într-una dintre adresele grefierilor.
Deruta grefierilor este maximă, întrucât niciunul dintre cele două ministere nu își asumă rezolvarea problemei.
„Am luat cunoştinţă, cu uimire, de declaraţiile recente ale dumneavoastră din data de vineri, 02.02.2018, potrivit cărora aţi luat cunoştinţă de scăderea salariilor grefierilor, însă rezolvarea acestei situații nu poate fi făcută de către Ministerul Justiției!!!!!
În aceste condiţii, ne întrebăm care este ministerul de resort căruia să ne adresăm pentru rezolvarea problemelor categoriei noastre profesionale, în condiţiile în care ministerul de care aparţinem – Ministerul Justiţiei, recunoaşte public că nu poate rezolva aceste probleme”, se precizează într-o altă adresă a grefierilor.

Dacă până acum s-au aflat în grevă japoneză, grefierii nu exclud să întrerupă activitatea, ceea ce va duce la blocarea instanțelor.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE