Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Botezul cailor, tradiție de un sfert de secol
09.01.2018
Autor articol: Dana Mihăilă
Vizualizari: 809

Botezul cailor la Slătioara continuă în fiecare an. Tradiția a ajuns la a 25-a ediție, iar anul acesta numărul participanților a fost unul record. Peste 1.000 de persoane au luat parte la eveniment, iar numărul celor care au intrat în concurs cu cei mai puternici și frumoși cai a sărit de 30.


 Cei mai frumoși și puternici cai au fost aduși sâmbătă, în ziua de Bobotează, la Slatioara. A fost botezul cailor, sărbătoare ajunsă la a 25-a ediție, care an de an adună tot mai mulți participanți. Exemplarele au fost botezate, iar apoi s-au întrecut în cadrul a două probe: de frumusețe și tracțiune.
Eugen Butoi este din Balș și participă în fiecare an la concursul de la Slătioara. Și anul acesta, ca și în anii trecedenți, a venit pregătit să câștige.
Alții s-au aflat la prima participare la acest concurs.
Atracția acestei competiții au reprezentat-o câțiva ponei. Cei mici s-au plimbat cu trăsura micuțelor exemplare și s-au fotografiat alături de acestea. La proba de tracțiune, câștigătorii concursului au fost Sandu Covaci, din Slătioara și Nicolae Dumitra, din Piatra Olt. La proba de frumusețe, pe primul loc au fost Sandu Covaci, din Slătioara și Teodor Turcitu, din Balș.

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

STIREA SAPTAMANII
Slatina 650
OLTTV LIVE

Gest impresionant al polițiștilor de la Rutieră

Ajutor nesperat pentru o familie cu patru copii, din comuna Milcov, căreia i-a ars casa în urma unui incendiu. Polițiștii de la Biroul Rutier Slatina s-au mobilizat, au strâns bani și au cumpărat alimente, dulciuri și haine pentru familia greu încercată. Cei patru copii și părinții lor au rămas doar cu hainele de pe ei, iar acum locuiesc într-o încăpere amenajată în gospodărie, până când vor reuși să își repara casa.
19 Apr 2018

Atenție la ITP, sancțiuni drastice din 20 mai!

Zeci de șoferi sunt prinși de poliție în fiecare lună circulând cu Inspecția Tehnică Periodică expirată. Un lucru extrem de grav, o spun polițiștii, dar și șoferii. O înăsprire a legii ar putea stopa acest lucru, sunt de părere și unii, și alții. În prezent, circulația fără ITP este contravenție și se sancționează cu amendă de 2.000 de lei, plus reținerea certificatului de înmatriculare. Însă din 20 mai, sancțiunile se vor înăspri.
20 Apr 2018