Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
România a pierdut un Rege
06.12.2017
Autor articol: Mirela Vârșă
Vizualizari: 138

România a primit ieri o veste tragică: Regele Mihai I a murit. Odată cu moartea sa dispare ultimul șef de stat din timpul celui de-al Doilea Război Mondial care se mai afla în viață. O națiune dar și o lume întreagă vorbesc acum despre o personalitate incontestabilă a istoriei, care și-a avut propria misiune și propriul rol în destinul României.


Regele Mihai I - ultimul monarh din ţările Europei de Est rămas în viață, a murit la vârsta de 96 de ani. Istoricii vorbesc cu emoție în aceste zile despre cel care a marcat existența acestui popor.
Obligat de comuniști să abdice în decembrie 1947, a petrecut zeci de ani în exil înainte de a reveni în ţara natală în contextul destrămării Blocului sovietic. Și-a dus cu demnitate exilul, iar la întoarcerea în țară, prin discursul său, a dovedit că nu este un om care să poarte ranchiună pentru ceea ce i s-a întâmplat.
Regele Mihai a rămas întotdeauna vertical și nu a pretins nimic, decât pentru țară. Și-a asumat rolul neoficial de diplomat, contribuind la primirea României în NATO, în 2004, şi în Uniunea Europeană, în 2007.
Regele Mihai rămâne un simbol și un exemplu pentru poporul român. Trupul său neînsuflețit va fi adus în țară miercuri, 13 decembrie, și va fi înmormântat sâmbătă, 16 decembrie, la Curtea de Argeș. În România a fost decretat doliu naţional în zilele de 14, 15 şi 16 decembrie.
 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE