Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Polițist condamnat la muncă
28.11.2017
Autor articol: Dana Mihăilă
Vizualizari: 206

Un lucrător de la Postul de Poliție Curtișoara a fost condamnat la un an și zece luni de închisoare cu suspendare pentru favorizarea infractorului și uz de fals, după ce a retras plângerea unei părți vătămate dintr-un dosar. În urma condamnării, polițistul și-a pierdut serviciul.


Magistrații Curții de Apel Craiova l-au condamnat luna aceasta pe polițistul Dumitru Cătălin Năstase, din cadrul Postului de Poliție Curtișoara, la un an și zece luni de închisoare cu suspendare pentru favorizarea infractorului și uz de fals. Faptele au fost comise în mai 2017. Aceeași pedeapsă fusese aplicată inițial, în luna septembrie 2017, de Judecătoria Slatina. Polițistul a făcut apel, iar decizia Curții de Apel Craiova este definitivă.
„În sarcina inculpatului s-a reţinut că a consemnat, în mod nereal, în cuprinsul unei declaraţii, faptul că persoana vătămată dintr-o cauză penală aflată în instrumentarea sa şi-a retras plângerea prealabilă, lucrătorul de poliţie propunând ulterior o soluţie de clasare ce a fost însuşită de către procuror, favorizând în felul acesta persoana cercetată”, potrivit unui comunicat al Parchetului Olt.
Pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul are obligaţia de a frecventa un program de integrare socială derulat de Serviciul de Probaţiune Olt sau în colaborare cu instituţii comunitare şi va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii în cadrul Primăriei Slatina sau Şcolii Gimnaziale nr. 1 Slatina, pe o perioadă de 90 de zile lucrătoare. Reprezentanții Poliției Olt au anunțat, astăzi, că polițistul din Curtișoara a fost dat afară din serviciu.
 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE