Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Trafic de persoane la Gârcov și Tia Mare
27.11.2017
Autor articol: Dana Mihăilă
Vizualizari: 1197

Percheziții de amploare ale polițiștilor de la Crimă Organizată Dâmbovița în Olt și alte județe, dar și în Spania. Acțiunea a vizat destructurarea unui grup infracțional, specializat în trafic de persoane, proxenetism și spălarea banilor. În județul Olt, oamenii legii au descins în localitățile Tia Mare și Gârcov. Mai multe persoane sunt bănuite că au racolat tinere pe care le-ar fi obligat să se prostitueze în Spania.


 Polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Dâmbovița și ai Direcției Operațiuni Speciale a Poliției Române, sub coordonarea D.I.I.C.O.T – B.T. Dâmbovița, au efectuat, ieri, șase percheziții domiciliare în județele Dâmbovița, Olt și Teleorman, la persoane bănuite de constituire a unui grup infracțional, specializat în trafic de persoane, proxenetism și spălarea banilor.
„Din cercetări a reieșit că, începând cu anul 2013, membrii grupării ar fi racolat tinere de pe raza județelor Dâmbovița, Cluj, Teleorman, Olt și Constanța, pe care le-ar fi exploatat prin practicarea prostituției, pe teritoriul Spaniei. În urma perchezițiilor, polițiștii au ridicat o armă de foc neletală, 58 de cartușe, 10 telefoane mobile, bani, înscrisuri, documente și alte mijloace de probă”, se arată în comunicatul Poliției Române.
De asemenea, tot ieri dimineață, polițiștii români împreună cu cei spanioli au efectuat șapte percheziții la locuințele din Madrid și Oviedo – Spania ale unor persoane bănuite în cauză.
„În urma investigaţiilor efectuate, s-a constatat că activitatea infracţională s-a desfășurat inițial în Praga, Cehia, iar ulterior în Elveția și Germania, pentru ca în cele din urmă să se stabilească în Spania, în contextul în care un reprezentant important al crimei organizate fusese arestat de către autorităţile spaniole, iar teritoriul pe care acesta îl controla în zona Madridului devenise atractiv pentru grupul infracțional. Din probele administrate în cauză a rezultat faptul că persoanele vătămate au fost recrutate prin promisiuni mincinoase de către proxeneţi şi îndemnate să practice prostituţia, uneori şi prin acte de violenţă”, prezicează procurorii DIICOT.
Începând cu luna iunie 2017 și până în prezent, liderul grupării
s-a aflat pe teritoriul României, de unde a coordonat întreaga activitate infracțională. Sumele de bani astfel obţinute erau remise din Spania, prin intermediul unui membru al grupului.
În urma perchezițiilor de ieri, oamenii legii au pus în executare patru mandate de aducere, persoanele depistate fiind conduse la sediul unității de parchet, pentru audieri și dispunerea măsurilor legale.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE

Olimpicii Oltului, la Olimpiada Națională de Română

Olimpiada Națională de Limba și Literatura Română pentru elevii de gimnaziu se va desfășura, în această săptămână la Slatina. Județul Olt va fi reprezentat de 12 elevi din unități de învățământ din Slatina, Caracal, Corabia și Drăgănești-Olt. Emoțiile sunt mari, iar așteptările pe măsură. Pentru copii, organizarea olimpiadei la Slatina este un avantaj psihic, chiar dacă mulți dintre ei și-ar fi dorit să exploreze obiectivele turistice din celelalte județe ale României.
16 Apr 2024