Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Corabia: A murit cu zile din cauza lipsei medicilor?
14.11.2017
Autor articol: Dana Mihăilă
Vizualizari: 449

Este anchetă la Serviciul Județean de Ambulanță Olt, după ce un pacient a murit în mașina cu care era transportat de la Spitalul Corabia la Spitalul Județean de Urgență Slatina. Rudele bărbatului reclamă că ambulanța nu avea medic și nu era dotată corespunzător. Directorul medical al Ambulanței Olt respinge acuzațiile și spune că echipajul avea toată aparatura necesară, care a și fost folosită pentru salvarea pacientului. Acest caz scoate însă în evidență probleme mult mai grave din sănătate.


 Incidentul s-a petrecut sâmbătă seară. Bărbatul, în vârstă de 42 de ani, din Corabia, s-a simțit rău acasă, iar rudele au chemat ambulanța. A fost preluat de un echipaj cu asistent și dus la Spitalul Corabia. Acolo, în lipsa unui cardiolog, medicul de gardă a decis transferul la Spitalul Județean de Urgență Slatina.
Potrivit cadrelor medicale, pacientul avea diabet și obezitate. În urma necropsiei, medicii legiști au stabilit că bărbatul a decedat în urma unui infarct acut de miocard. Rudele acuză acum faptul că ambulanța nu avea medic.
Conducerea Ambulanței Olt spune însă că echipajul era nou și avea toată aparatura necesară.
Cazul a fost preluat de poliție, care a deschis o anchetă.
Cazul pacientului din Corabia scoate la iveală două probleme grave. La Spitalul din Corabia există un singur medic cardiolog, însă și acesta lucrează cu jumătate de normă.
„Avem un singur medic cardiolog la Spitalul din Corabia, care lucrează cu jumătate de normă, adică trei ore și jumătate pe zi. Când s-a întâmplat incidentul era sâmbătă seară, iar medicul nu era”, a declarat pentru Olt Tv, Cristian Filip, managerul Spitalui din Coarbia.
O altă problemă gravă este și la Ambulanța din Corabia. Și aici lucrează tot un singur medic, doar câteva zile pe săptămână, pentru că asigură gărzi și la Ambulanța din Caracal.
Lucrurile stau și mai grav la Ambulanța din Scornicești, unde nu lucrează niciun medic, ci doar asistenți.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

STIREA SAPTAMANII
Slatina 650
OLTTV LIVE

Regulamentul de ridicare a mașinilor, în vigoare

Regulamentul care permite ridicarea mașinilor parcate ilegal, dar și pe cele abandonate în parcările din cartiere este în vigoare. Prefectura Olt a dat aviz pozitiv hotărârii Consiliului Local Slatina, care a aprobat recent noile reglementări. Reprezentanții municipalității spun însă că nu se grăbesc să îl pună în aplicare. Vor să îi informeze mai întâi pe oameni despre sancțiunile pe care le riscă, dacă nu îl vor respecta.
16 Ian 2018

Artiști de top, în concert la Zilele Slatinei

Amna și Holograf vin sâmbătă la Slatina și vor concerta pe Esplanadă, la finalul unei zile în care vom sărbători cu toții 650 de ani de atestare documentară a orașului. Duminică, Gala Superlativelor, care se va desfășura la Centrul Cultural „Eugen Ionescu”, este prezentată de Monica Davidescu și Aurelian Temișan, iar fetele de la Hypnotique și Marcel Pavel vor asigura buna dispoziție a celor din sală. Pentru seniori cântă, marțea viitoare, Corina Chiriac.
18 Ian 2018