Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Americani la Ziua Jandarmeriei
20.07.2017
Autor articol: OltTv
Vizualizari: 87

Jandarmeria Română a sărbătorit astăzi 165 de ani de activitate. Manifestările dedicate acestei zile au început în sala Consiliului Judeţean şi s-au încheiat pe platoul din faţa Prefecturii Olt, cu un exerciţiu demonstrativ. Printre invitaţi s-a aflat şi o delegaţie de americani ai Bazei Militare de la Deveselu.




Jandarmeria Română s-a aflat astăzi la ceas aniversar. S-au împlinit 165 de ani de la semnarea actului prin care domnitorul Grigore Alexandru Ghica a promulgat „Legiuirea pentru Reformarea Corpului Slujitorilor în Jandarmi”, document care marchează întemeierea Jandarmeriei de astăzi. Cu acest prilej, au fost organizate o serie de manifestări care au început  încă de săptămâna trecută. Astăzi, în sala de şedinţe a Consiliului Judeţean Olt, jandarmii au fost felicitaţi pentru întreaga lor activitate. Invitaţi de seamă au fost patru militari americani de la Deveselu.



 

Prefectul de Olt, Silviu Neacşu, a citit mesajul pe care  ministrului Afacerilor Interne, Gabriel Oprea, l-a transmis jandarmilor de ziua lor.



 

Cu acest prilej, trei ofiţeri şi patru subofiţeri au fost avansaţi în grad înainte de termen, iar alţi colegi au fost recompensaţi citări prin ordin de zi pe unitate pentru activitatea lor deosebită. De asemenea, au fost premiaţi şi câştigătorii competiţiilor organizate cu ocazia Zilei Jandarmeriei.



 

Au urmat alte activităţi pe platoul din faţa Prefecturii Olt. Acolo jandarmii şi-au prezentat echipamentele de intervenţie şi a avut loc un exerciţiu demonstrativ realizat de jandarmi împreună cu cei de la SRI.



Redactor: Dana Mihăilă
DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE

Olimpicii Oltului, la Olimpiada Națională de Română

Olimpiada Națională de Limba și Literatura Română pentru elevii de gimnaziu se va desfășura, în această săptămână la Slatina. Județul Olt va fi reprezentat de 12 elevi din unități de învățământ din Slatina, Caracal, Corabia și Drăgănești-Olt. Emoțiile sunt mari, iar așteptările pe măsură. Pentru copii, organizarea olimpiadei la Slatina este un avantaj psihic, chiar dacă mulți dintre ei și-ar fi dorit să exploreze obiectivele turistice din celelalte județe ale României.
16 Apr 2024