Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
„Merit, deci exist”, o gală cu tradiţie
20.07.2017
Autor articol: OltTv
Vizualizari: 116

Televiziunea Olt Tv şi-a dus şi în acest an misiunea la capăt, aceea de a-i aduce acasă pe câţiva dintre oltenii de valoare, care au cariere de succes în ţară şi peste hotare şi care sunt o mândrie pentru noi toţi. Timp de aproape două ceasuri, poveştile celor 26 de laureaţi ai acestei ediţii au curs una câte una, prin vocile prezentatorilor Galei „Merit, deci exist”, slătineanca Larisa Popa şi actorul Marius Bodochi.




Rând pe rând, laureaţii au urcat pe scenă în aplauzele publicului şi cu emoţie şi bucurie au primit diplomele, trofeele, dar şi câte o caricatură oferită de artistul oltean Cătălin Mihalache, câştigător al premiului de popularitate la show-ul  „Românii au talent”. Primul oltean de succes care a deschis cea de-a patra ediţie a Galei „Merit, deci exist” a fost Sebastian Bloju, un slătinean care face cercetare în industria farmaceutică.

Ca în fiecare an, la secţiunea „Copii frumoşi şi deştepţi” au fost premiaţi olimpicii slătineni. Sorin Popescu, Miruna Ivan, Eustaţiu Dima, Alexandru Ionuţ Duţă, Radu Piroşca, Codruţa Irimia, Claudiu Voiculeţ şi Simina Barbu sunt viitori olteni de succes.

Pentru inginerul de sunet şi producătorul Mihai Orăşanu Slatina este locul unde se întoarce întotdeauna cu drag, dar şi cu multe proiecte. După ce a lucrat cu marii regizori ai cinematografiei româneşti, Mihai Orăşanu face parte din echipa care realizează an de an Festivalul Internaţional de Film pentru Copii „Dream Fest” şi vrea să aducă la Slatina şi o caravană a filmului românesc. Distincţia „Merit, deci exist” l-a impresionat.

Laureaţii care nu au putut să vină la gală au transmis mesajele lor de mulţumire de peste mări şi ţări, aşa cum este cazul slătineanului Paul Giura, un informatician cu o carieră de succes în SUA.

Studiază neuroştiinţa şi visează la o carieră de succes, iar premiul „Merit, deci exist” este o răsplată şi o încurajare să meargă mult, mult mai departe cu pasiunea ei, spune Oana Gurău.

Asta a însemnat Gala „Merit, deci exist” pentru câştgătorii unei menţiuni la concursul NASA Space Settlement Contest, Alexandra Dobrică, Victor Badea, Cristian Voicu şi Ionuţ Drăghici, de la Colegiul Naţional „Ion Minulescu”. Ei au realizat o staţie spaţială care poate găzdui până la 30.000 de oameni. Iar în faţa atâtor valori descoperite de Olt Tv, chiar şi campionii Slatinei simt nevoia să se incline în faţa lor.

Trofeul „Merit, deci exist” a ajuns la toţi laureaţii, chiar şi în cantonamentul echipei naţionale de handbal.

Iar pentru toţi oltenii de valoare, dar şi pentru publicul slătinean, Felicia Filip a cântat, aşa cum face la fiecare ediţie a Galei „Merit, deci exist”.

După zeci de ani de muncă şi cariere de succes în cinematografie şi muzică, Nae Cosmescu, regizor de teatru, scenarist, realizator de seriale de televiziune, şi maestrul Jean Lupu, dirjor al Corului Symbol, s-au întors acasă pentru a primi omagiile ş respectul generaţiilor de ieri, de azi, de mâine.

Gala „Merit, deci exist” înseamnă mult mai mult decât premierea unor olteni în valoare, îţi rămâne în suflet şi te face să vrei să revii în fiecare an, aşa cum este cazul actriţei Cerasela Iosifescu. Luareată anul trecut la gală, Cerasela a revenit pe scenă cu un moment unic oferit alături de violoncelistul român stabilit la Paris Andrei Kivu.

Şi, în aplauzele publicului, o altă ediţie a Galei „Merit, deci exist” s-a încheiat. Misiunea trebuie să meargă mai departe, pentru că olteni de valoare sunt mulţi, prin toată România şi toată lumea. Ei trebuie aduşi acasă, trebuie aplaudaţi, trebuie ca poveştile lor să fie auzite pentru că serile Galei „Merit, deci exist” sunt o lecţie de viaţă, de cultură, un imbold că prin talent şi muncă poţi cuceri şi poţi învinge orice.

Redactor: Crina Jilavu
DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE