Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Ministrul Finanţelor, Darius Vâlcov, a depus jurământul
20.07.2017
Autor articol: OltTv
Vizualizari: 106

Darius Vâlcov a depus jurământul la Cotroceni şi este, oficial, ministrul Finanţelor. Ministrul a spus că predictibilitate fiscală, infrastructura, agricultura şi absorbţia fondurilor europene vor fi priorităţile inistituţiei pe care o conduce. Programele Prima Casă şi Prima Maşină vor continua şi se ia în calcul şi scăderea TVA cu patru procente.




Miniştrii Guvernului Ponta IV au depus jurământul în faţa preşedintelui Traian Băsescu. Vâlcov a fost al doilea ministru după Liviu Dragnea care, cu mâna pe Bibile, a jurat pentru ţară. Printre proiectele noului ministru al Finanţelor se află iniţierea unei dezbateri pentru adoptarea Codului Fiscal, măsuri de relaxare fiscală care să aducă bani mai mulţi la buget, discutarea nivelului accizelor pe fiecare produs în parte, înfiinţarea unei bănci de dezvoltare şi lărgirea programelor Prima Casă şi Prima Maşină, o lege privind taxarea resurselor minerale şi toleranţă zero faţă de evaziunea fiscală.

Predictibilitatea fiscală şi sprijinul pentru economie reprezintă priorităţile perioadei următoare, la fel infrastructura, agricultura şi absorbţia fondurilor europene. Imi doresc un 2015 fară niciun fel de creşteri de taxe şi impozite, dar şi cu măsuri de sprijin pentru economie.A scris pe pagina de facebook ministrul Finanţelor, Darius Vâlcov

Vâlcov a promis că va deschide, în 2015, discuţiile despre mărirea salariilor funcţionarilor din primării şi despre stabilirea unui plafon minim de finanţare a autorităţilor locale pentru a-şi asigura cheltuielile de funcţionare. Şi scăderea TVA-ului cu 4% este o măsură pe care ministrul Finanţelor vrea să o implementeze în 2015. După ceremonia de învestire, Vâlcov a fost prezent în Parlament, la dezbaterea din comisii a bugetului pe 2015, pe care l-a făcut împreună cu echipa sa, când a fost ministrul Bugetului.

REDACTOR: CRINA JILAVU
DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE

Olimpicii Oltului, la Olimpiada Națională de Română

Olimpiada Națională de Limba și Literatura Română pentru elevii de gimnaziu se va desfășura, în această săptămână la Slatina. Județul Olt va fi reprezentat de 12 elevi din unități de învățământ din Slatina, Caracal, Corabia și Drăgănești-Olt. Emoțiile sunt mari, iar așteptările pe măsură. Pentru copii, organizarea olimpiadei la Slatina este un avantaj psihic, chiar dacă mulți dintre ei și-ar fi dorit să exploreze obiectivele turistice din celelalte județe ale României.
16 Apr 2024