Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Dosare multe, procurori puțini
15.02.2017
Autor articol: OltTv
Vizualizari: 1101

Parchetele din judeţul Olt se confruntă cu un deficit major de personal. Dacă la unele unităţi îşi desfăşoară activitatea 4-5 procurori, la altele lucrează doar doi, dintre care unul îndeplineşte şi funcţia de prim-procuror. Chiar şi aşa, rezultatele activităţii desfăşurate anul trecut sunt mulţumitoare, a spus astăzi şefa Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, la prezentarea bilanţului pe 2016.În anul 2016, procurorii olteni au avut de soluţionat peste 26.000 de cauze penale, în creştere faţă de anul 2015. Dintre acestea, au fost soluţionate peste 10.700 de dosare penale, mai puţine cu 3% faţă de 2015. Potrivit datelor bilanţului, la finalul lui 2016 au rămas nesoluţionate aproape 9.500 de cauze. Printre motivele nesoluţionării acestora se află şi deficitul de personal existent la nivelul instanţelor din judeţul Olt. La Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt, de exemplu, încărcătura medie pe procuror, raportată la lucrări de soluţionat este de 570 dosare, din care sunt soluţionate 512.
Cea mai gravă problemă este la Parchetul de pe lângă Judecătoria Corabia. Aici lucrează doar doi procurori, dintre care unul este șef, adică jumătate din schema completă. Acelaşi deficit este şi în ceea ce priveşte personalul auxiliar.
Înconjuraţi de dosare şi cu deficit de personal, magistraţii olteni se plâng că nici în concediu nu pot să intre, pentru că nu are cine să îi înlocuiască.
Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt a funcţionat în semestrul I din 2016 cu doi procurori mai puţin, iar începând cu trimestrul IV cu un deficit de patru procurori. Cu toate acestea, şefa Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt spune că obiectivele pentru anul 2016 au fost atinse. A fost redus numărul cazurilor de dosare clasate, şi a crescut valoarea prejudiciilor recuperate. Mai mult, magistraţii acestei instanţe au preluat şi soluţionat dosare de la alte parchete din judeţ.
Redactor: Dana Mihăilă
DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

OLTTV LIVE

Fără „Masă caldă” în Olt

50 de școli cu peste 20 de mii de elevi au fost incluse anul trecut în proiectul „Masa caldă”. Însă programul a funcționat doar în câteva dintre ele. Cu toate acestea, ministerul Educației îl consideră un succes și a dublat numărul școlilor unde va fi implementat. Guvernul a aprobat, miercuri, lista celor 50 de unităţi de învăţământ preuniversitar de stat în care se aplică, în anul şcolar 2017-2018. Pe aceasta nu se află nicio școală din județul Olt.
07 Dec 2017