Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Slatina│ Școala pe verde, în scenariul galben
22.02.2021
Autor articol: Ovidiu Gherghina
Vizualizari: 2595

Chiar dacă rata de infectare la Slatina depășește în acest moment pragul de un caz la mia de locuitori, școlile funcționează în scenariul verde. Situația este destul de controversată și asta pentru că modul de desfășurare a cursurilor depinde doar de o decizie luată într-o ședință de vineri.


 Municipiul Slatina se află de sâmbătă în scenariul galben, ajungând astăzi la o rată de infectare de 1,10 cazuri la mia de locuitori. Paradoxal cu indicele de infectare, școlile din oraș funcționează în scenariul verde. Prefectul de Olt, Florin Homorean, explică faptul că decizia de funcționare a unităților de învățământ a fost luată în data de 19 februarie, atunci când la Slatina rata era de 0,97.
Teoretic, toți elevii vor veni în mod fizic la școală până vineri, inclusiv. În cazul în care Slatina va înregistra o creștere alarmantă a cazurilor de COVID-19, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență se va întâlni într-o ședință extraordinară pentru a modifica scenariile de funcționare.
La Piatra-Olt și Vișina Nouă, situațiile sunt mult mai grave. Vineri, localitățile se aflau în scenariile galben, respectiv verde, iar astăzi s-au trezit în roșu. Inspectoratul Școlar Județean Olt, alături de directorii unităților de învățământ au acționat rapid și au decis de comun acord schimbarea scenariului de funcționare a școlilor, în roșu. Asta înseamnă că elevii de gimnaziu și liceu din cele două localități vor sta exclusiv în mediul online, până vineri.

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE

Îngerul salvator de la Spitalul de Urgență Slatina

Caz incredibil la Spitalului Județean de Urgență Slatina. O tânără care a ajuns aici cu o rana infectată la un șold, în urma unui accident rutier, a fost operată timp de trei luni pentru a fi salvată. Cu doi copii acasă, tânăra mamă, dar și medicul care o îngrijea, au crezut că lupta este pierdută din cauza stării grave de sănătate în care se afla femeia. Și-a revenit însă, miraculos, iar acum își strânge din nou copiii la piept și îi mulțumește în fiecare zi medicului care a salvat-o.
25 Feb 2021

Apel disperat după ce a rămas sub cerul liber

Femeia din comuna Priseaca ce și-a pierdut casa în incendiu face un apel disperat către toți cei care o pot ajuta să treacă peste această nenorocire. Are nevoie de orice sumă, oricât de mică ar fi, de materiale de construcții, de orice îi poate fi de folos pentru a-și amenaja o cameră în care să poată locui. A rămas sub cerul liber, doar cu hainele de pe ea. Edilul localității spune că încearcă și el să o sprijine pe femeia rămasă pe drumuri, după ce fiul său bolnav i-a dat foc la casă.
23 Feb 2021