Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Slatina│ Școala pe verde, în scenariul galben
22.02.2021
Autor articol: Ovidiu Gherghina
Vizualizari: 2755

Chiar dacă rata de infectare la Slatina depășește în acest moment pragul de un caz la mia de locuitori, școlile funcționează în scenariul verde. Situația este destul de controversată și asta pentru că modul de desfășurare a cursurilor depinde doar de o decizie luată într-o ședință de vineri.


 Municipiul Slatina se află de sâmbătă în scenariul galben, ajungând astăzi la o rată de infectare de 1,10 cazuri la mia de locuitori. Paradoxal cu indicele de infectare, școlile din oraș funcționează în scenariul verde. Prefectul de Olt, Florin Homorean, explică faptul că decizia de funcționare a unităților de învățământ a fost luată în data de 19 februarie, atunci când la Slatina rata era de 0,97.
Teoretic, toți elevii vor veni în mod fizic la școală până vineri, inclusiv. În cazul în care Slatina va înregistra o creștere alarmantă a cazurilor de COVID-19, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență se va întâlni într-o ședință extraordinară pentru a modifica scenariile de funcționare.
La Piatra-Olt și Vișina Nouă, situațiile sunt mult mai grave. Vineri, localitățile se aflau în scenariile galben, respectiv verde, iar astăzi s-au trezit în roșu. Inspectoratul Școlar Județean Olt, alături de directorii unităților de învățământ au acționat rapid și au decis de comun acord schimbarea scenariului de funcționare a școlilor, în roșu. Asta înseamnă că elevii de gimnaziu și liceu din cele două localități vor sta exclusiv în mediul online, până vineri.

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE

Primăria Slatina│Cadouri de Moș Nicolae, pentru copii

Ca în fiecare an, Primăria municipiului Slatina continuă tradiția de sărbători și, împreună cu Moș Nicolae, aduce cadouri copiilor de la creșele și grădinițele din oraș. Micuții au primit pachete cu daruri dulci, iar, ca răsplată, au pregătit diferite activități, în spiritul sărbătorilor ce urmează. La Grădinița cu Program Prelungit „Ion Creangă” din Slatina, bucuria micuților a fost fără margini, astăzi, când au văzut cadourile de la Moșul.
03 Dec 2021