Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
„Generația fără manuale” are manuale
22.10.2020
Autor articol: Ovidiu Gherghina
Vizualizari: 242

Pentru elevii de clasa a VIII – a anul școlar a început cu stângul. Programa școlară și modelul de Evaluare Națională au fost schimbate, iar manualele nu au existat. Potrivit Inspectoratului Școlar Județean Olt, miercuri au sosit materialele didactice pentru disciplinele principale, însă, va mai urma încă o serie de achiziții.


„O generație de sacrificiu” – aceasta este părerea majorității oamenilor când vine vorba despre copiii care sunt în acest
an școlar în clasa a VIII – a. Ei sunt primii care au o programă școlară nouă și un model de Evaluare Națională cu totul diferit. Însă, în fiecare an, această generație nu a avut manuale în prima zi de școală. Inspectoratul Școlar Județean Olt a anunțat faptul că miercuri au sosit peste 14.000 de manuale școlare pentru materii precum limba română, chimie, matematică sau fizică.

De luni, elevii vor intra în posesia acestor manuale. Potrivit directorilor de școli, situația nu este diferită față de ceilalți ani. Perioada de primire a noilor materiale didactice este relativ aceeași.
Până când toate manualele școlare vor fi distribuite, elevii și profesorii sunt obligați să caute surse alternative de învățare. Acest lucru nu va avea urmări pozitive, spun profesorii, iar consecințele se vor vedea abia în vara anului viitor, când tinerii de clasa a VIII – a vor susține examenul de Evaluare Națională.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE