Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Sute de dascăli fără catedră
14.10.2020
Autor articol: Ovidiu Gherghina
Vizualizari: 267

După încheierea perioadelor de redistribuire a posturilor vacante, mai mulți dascăli au rămas pe dinafară. Aceștia s-au înscris pe lista de așteptare, în speranța că Inspectoratul Școlar Județean va găsi un post disponibil și pentru ei. Lista de așteptare nu prevede și înlocuirea temporară a unui profesor titular, astfel că, în aceste situații, locul este asigurat de un cadru didactic din școală.


Sute de dascăli au participat în această vară la ședințele publice de redistribuire a posturilor vacante din învățământul oltean. Numărul solicitanților a fost și în acest an mai mare decât cel al locurilor libere, astfel că, s-a ajuns la situația în care foarte mulți dascăli au rămas fără catedră. Situațiile diferă de la caz la caz, iar pentru fiecare persoană înscrisă pe lista de așteptare, Inspectoratul Școlar Județean Olt încearcă să găsească o soluție.
În ultima perioadă, mai multe cadre didactice din Olt au fost confirmate cu virusul SARS COV-2 și nu au mai putut desfășura orele de curs. Reprezentanții Inspectoratului Școlar spun că înlocuirea temporară a dascălilor se face cu alte cadre didactice din școală, nicidecum cu persoanele aflate pe lista de așteptare a instituției.
Până în acest moment, 9 profesori și 11 elevi din județul Olt sunt confirmați pozitiv cu COVID-19.
 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE