Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Dascălii au susținut examenul de definitivat
22.07.2020
Autor articol: Ovidiu Gherghina
Vizualizari: 128

Proba scrisă a examenului național de definitivat a avut loc astăzi, la Liceul Teoretic „Nicolae Titulescu” din Slatina. Cei mai mulți candidați au fost și în acest an la educatori și învățători, educație fizică și limba engleză. Primele rezultate vor fi afișate în data de 29 iulie.


Astăzi a fost o zi cu emoții pentru profesorii care au susținut examenul național de definitivare în învățământ. Peste 70 de cadre didactice au candidat pentru nu mai puțin de 23 de discipline de examen. Potrivit Inspectoratului Școlar Județean Olt, concurența cea mai mare a fost la învățământul primar și preșcolar, educație fizică și sport și limba și literatura engleză.
Din cauza pandemiei de coronavirus, care a impus o serie de restricții, inclusiv suspendarea cursurilor în școli, profesorii care au fost admiși la proba scrisă au beneficiat de câteva măsuri speciale. Una dintre acestea face referire la inspecțiile de la clasă, care, în acest an, nu au putut fi efectuate. Astfel, dascălii au solicitat echivalarea lor cu rezultatele obținute la ultimele inspecții susținute.
Primele rezultate vor fi afișate în data de 29 iulie, atât la avizierul centrului de examen, cât și pe site-ul definitivat.edu.ro . Potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educației, contestațiile vor fi depuse în zilele de 29 iulie, după afișarea notelor, și 30 iulie, până la ora 12, urmând ca rezultatele finale să apară pe 4 august.
 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE

Olt: masca, la control!

De astăzi este obligatorie purtarea măștii de protecție, în aer liber, în zonele aglomerate din Slatina și din județul Olt. Cei care nu o poartă sunt pasibili de amenzi cuprinse între 500 de 2.500 de lei. La Piața Zahana, cea mai aglomerată zonă din Slatina, în timp ce unii au spus că nu știau că trebuie să poarte mască obligatoriu, alții au încercat să îi păcălească pe polițiști, purtând-o în mână, în buzunar, sub bărbie sau, mai nou, agățată de ureche.
06 Aug 2020

Se vor întoarce elevii în bănci?

Președintele României, Klaus Iohannis, a anunțat ieri faptul că școala va începe la 14 septembrie, iar majoritatea elevilor vor putea merge efectiv la unitățile de învățământ. Responsabilitatea a fost transferată la nivel local, astfel că școlile vor avea autonomie de decizie în ceea ce privește începerea anului școlar. Directorii s-au consultat deja cu profesorii și cu părinții și spun că sunt pregătiți să îi primească din nou pe copii în bănci.
07 Aug 2020