Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Continuă pregătirea pentru BAC și Evaluarea Națională
27.04.2020
Autor articol: Ovidiu Gherghina
Vizualizari: 482

Ministerul Educației a publicat încă două seturi de modele de subiecte pentru toate probele de Bacalaureat și Evaluare Națională. Testele de pregătire sunt, acum, în concordanță cu noua metodologie și bibliografie necesare susținerii examenelor finale. Cu toate că volumul de informație este mai redus, gradul de dificultate a subiectelor a crescut, spun profesorii.


Singurul mod de pregătire pentru elevii din clasele a VIII – a și a XII – a este, în acest moment, mediul online. Profesorii își încarcă materialele de lucru pe diferite platforme, evaluează copiii prin intermediul mijloacelor de comunicare la distanță și predau în sistem de videoconferință. Pentru elevii din anii terminali, Ministerul Educației și Cercetării a publicat încă două seturi de subiecte pentru toate materiile de Bacalaureat și Evaluare Națională. Noile modele nu mai cuprind materia pe care tinerii ar fi trebuit să o parcurgă în timpului semestrului al II – lea, însă au fost adăugate alte capitole din anii anteriori, care, până acum, nu intrau în programa de pregătire pentru examenele finale.
Și la matematică, noile seturi de subiecte sunt adaptate programei prevăzute pentru examenele finale. Cu toate că materia este acum mai restrânsă, gradul de dificultate a crescut față de primele modele.
Cel mai recent anunț al președintelui Klaus Iohannis clarifică în mod cert faptul că unitățile de învățământ nu se vor redeschide, iar mediile se vor încheia cu notele deja existente în catalog. Excepție fac elevii care sunt în anii terminali care vor veni la școală doar pentru a se pregăti pentru examenele finale, însă în condiții de maximă siguranță. Copiii vor sta singuri în bancă, vor avea un rând liber între ei și nu vor putea fi mai mult de 10-12 copii în clasă în același timp.
 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE