Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Lecții online și în mediul rural
23.03.2020
Autor articol: Ovidiu Gherghina
Vizualizari: 678

Inspectoratul Școlar Județean Olt monitorizează atent modul în care unitățile de învățământ și cadrele didactice se implică în educația copiilor. Școlile din mediul rural și-au intensificat activitatea cu elevii online, însă, prezența la aceste lecții la distanță nu este foarte mare. Dascălii spun că deocamdată situația nu este una critică, deoarece, până la momentul închiderii școlilor, materia era parcursă în mare măsură.


Chiar dacă orele de curs au fost suspendate, cadrele didactice au găsit tot felul de modalități de a face lecții cu elevii, online. În mediul rural, nu toți copiii beneficiază de device-uri ca laptop-ul sau calculatorul, însă cei mai mulți au un telefon mobil. Profesorii au ales să parcurgă materia și să dea teme tinerilor pe diferite rețele de socializare, cum ar fi Facebook sau WhatsApp, dar și cu ajutorul aplicației Zoom.
Lecțiile ținute on-line nu prezintă un interes prea mare din partea elevilor. Rata de participare la aceste cursuri online este mică, mai ales în rândul adolescenților, iar acest lucru ține doar de dorința tinerilor de a-și pune la punct materia.
Inspectoratul Școlar Județean Olt spune că situația nu este una gravă. Lecțiile pe care ar trebui să le recupereze nu sunt foarte multe, mai ales că 75-80% din materie a fost deja parcursă înainte de închiderea școlilor.
 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE