Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Educație sexuală în școli
29.11.2019
Autor articol: Dana Mihăilă
Vizualizari: 230

Continuă campania de educație sexuală în școlile din județul Olt. Reprezentantele Clubului Soroptimist Slatina, împreună cu specialiști în domeniu, susțin lecții despre acest subiect, pentru a veni în sprijinul tinerilor, și mai ales, al tinerelor. Organizatorii vor ca prin aceste acțiuni să prevină sarcinile nedorite în rândul elevelor, dar și eventuale boli cu transmitere sexuală.


„Educația sexuală în scopul informării asupra bolilor specifice și a prevenirii gravidității la fetele minore” este tema despre care membrii Clubului Soroptimist Slatina, împreună cu specialiști în sănătate, le vorbesc elevilor. Aceștia merg în unitățile de învățământ din județ, pentru a oferi tinerilor informații utile și pentru a le răspunde la întrebări pe această temă. Medicul Doina Deaconu spune că adresabilitatea la cabinetul de planning familial din cadrul Spitalului Slatina a scăzut foarte mult, în ultimii ani, motiv pentru care specialiștii au decis să meargă în școli pentru a face acțiune de prevenție cu elevii.
Igiena personală este, de asemenea, o temă foarte importantă, despre care unii tineri nu știu însă prea multe, spun medicii.
Astfel de acțiuni au avut loc la școli din Slatina, Colonești, Strejești și Găneasa și vor continua în cât mai multe localități, spun membrii proiectului. Ideea acestei campanii a plecat de la cifrele îngrijorătoare înregistrate în România referitoare la situația fetelor minore însărcinate. Din 1.000 de femei care nasc anual în țara noastră, 43 sunt minore.
 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE

Olt: masca, la control!

De astăzi este obligatorie purtarea măștii de protecție, în aer liber, în zonele aglomerate din Slatina și din județul Olt. Cei care nu o poartă sunt pasibili de amenzi cuprinse între 500 de 2.500 de lei. La Piața Zahana, cea mai aglomerată zonă din Slatina, în timp ce unii au spus că nu știau că trebuie să poarte mască obligatoriu, alții au încercat să îi păcălească pe polițiști, purtând-o în mână, în buzunar, sub bărbie sau, mai nou, agățată de ureche.
06 Aug 2020