Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Olt: Mai multe clase de învățământ dual
13.03.2019
Autor articol: Simona Andrei
Vizualizari: 67

Învățământul profesional dual câștigă teren la nivelul județului Olt. Începând cu anul școlar următor, această formă de educație se extinde potrivit reprezentanților Inspectoratului Școlar Județean. Astfel, celor patru clase existente în acest moment se adaugă încă trei: două clase la Balș și una la Caracal. Electromecanică și mecanică sunt domeniile în care elevii se pot califica de anul viitor.


Tot mai mulți operatori economici de pe platforma industrială a Slatinei, dar și a județului, și-au arătat disponibilitatea de a primi elevii pentru efectuarea instruirii practice. Absolvenţilor le este facilitat astfel accesul pe piaţa muncii, de aceea şi oficialii din Educaţie se implică în dezvoltarea învăţământului profesional.
Începând cu anul școlar următor, învățământul profesional dual se va extinde la nivelul județului Olt. Astfel de clase vor exista la Caracal și la Balș.
Pe lângă posibilitatea de angajare mai mare pe care o au dacă urmează aceste cursuri, elevii au și alte beneficii.
Pentru anul școlar 2018-2019, la nivelul județului Olt funcționează patru clase pentru învățământul dual, la Liceul Tehnologic „Alexe Marin” și Liceul Tehnologic Metalurgic, ambele din Slatina.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE

Dobrosloveni, campioană la „Cupa Satelor”

Atmosferă superbă, duminică, pe Stadionul „1 Mai” din Slatina, unde s-a disputat finala competiției „Cupa Satelor” 2018-2019. Campioana județului este formația din Dobrosloveni, care va reprezenta Oltul în faza regională a acestui concurs. Festivitatea de premiere a fost oficiată de către președintele Federației Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, care le-a oferit micuților jucători marele trofeu, diplome, medalii și echipament sportiv.
18 Mar 2019