Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
„Hour of Code” a avut succes la Slatina
04.12.2018
Autor articol: Mirela Vârșă
Vizualizari: 311

Școala Gimnazială Ștefan Protopopescu din Slatina este, zilele acestea, gazda celui mai mare eveniment de educație IT din lume. Dascăli și elevi pasionați de tehnologie le-au arătat copiilor că acest domeniu este accesibil oricui vrea să îl studieze.


Peste 1.300 de școli din România participă anul acesta, în perioada 3-6 decembrie, la cel mai mare eveniment internațional de programare. „Hour of Code”. Este un proiect susținut în fiecare an în școli din întreaga lume, în amintirea zilei de naștere a unui important pionier din domeniul tehnologiei, Admirarul Grace Hopper.
Zeci de copii din județul Olt au venit la Școala Gimnazială Ștefan Protopopescu și au participat cu interes la ora de programare, susținută de profesori de informatică, dar și de elevi pasionați de tehnologie.
Scopul „Hour of Code” nu e acela de a învăța pe oricine să devină expert în informatică într-o singură oră. O oră este însă suficientă pentru a învăța că tehnologia computerelor este distractivă și creativă, că este accesibilă la orice vârstă, tuturor elevilor, indiferent de proveniență. Milioane elevi participanți din întreaga lume au decis să meargă mai departe de o oră, iar mulți au hotarât să se înscrie la un curs întreg de programare sau chiar să urmeze studii universitare în domeniul tehnologiei.
 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE