Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Bani pentru mai mulți liceeni
02.11.2018
Autor articol: Mirela Vârșă
Vizualizari: 170

Peste 1.500 de elevi olteni care provin din familii sărace beneficiază anul acesta de o măsură de protecție socială, denumită „Bani de liceu”. Numărul lor este mai mare față de anii trecuți, și asta pentru că guvernanții au decis să majoreze pragul pentru venitul maxim ce revine fiecărui membru de familie.


Programul național de protecție socială "Bani de liceu" a fost inițiat în anul 2004, dar valoarea ajutorului financiar sau valoarea plafonului necesar pentru acordarea lui nu au suferit modificări până anul acesta. Pragul pentru venitul maxim pentru fiecare membru de familie era stabilit la 150 de lei, iar bursa pentru elev era de 180 lei. De aceea, beneficiarii acestui program au fost din ce în ce mai puțini în fiecare an. Majorarea acestui prag la 500 de lei pe membru de familie a făcut ca numărul lor să crească, în județul Olt.
La Liceul Economic P.S. Aurelian din Slatina, peste 100 de elevi primesc ajutor financiar lunar.
Începând cu anul școlar 2018-2019, fiecare beneficiar al bursei “Bani de liceu” va primi, pe întreaga durată a cursurilor, 250 lei pe lună. O sumă binevenită, spune o liceeancă.
Cei care primesc astfel de burse, nu trebuie să aibă mai mult de 20 de absențe nemotivate, altfel riscă să le fie sistați banii de liceu.
 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE

Laser performant pentru Urologie

Echipamente medicale moderne, printre care și un laser de ultimă generație pentru Secția Urologie, vor fi cumpărate, anul acesta, de Spitalul Județean de Urgență Slatina. Cinci milioane de lei a alocat Consiliul Județean Olt pentru continuarea dotării cu aparatură, astfel încât pacienții cu probleme mai grave în sfera Urologiei să fie tratați la Slatina, în loc să fie trimiși la alte unități medicale din țară. Cu aceste dotări, spitalul slătinean va face concurență centrelor universitare din țară.
16 Apr 2019