Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Mai bine cu teste grilă la BAC și Evaluare?
01.11.2018
Autor articol: Mirela Vârșă
Vizualizari: 235

După ce Ministerul Educației a anunțat ieri schimbări în modul de desfășurare a examenelor susținute de elevii claselor a VIII-a și a XII-a, copiii, părinții și profesorii au reacționat. Decizia a fost luată fără consultarea tuturor celor implicați în procesul de educație și se va aplica pentru toți cei care vor da examene în vara viitoare. Se pare că nu au de ales și că nimic nu se va mai schimba, așa că trebuie să se adapteze din mers noilor cerințe.


 Ministerul Educaţiei Naţionale a modificat structura subiectelor de examen, astfel încât acestea vor conţine 40% întrebări grilă, întrebări cu alegere duală sau întrebări cu răspuns Adevărat sau Fals. Noile vești referitoare la cele două examene i-au luat prin surprindere pe elevi și profesori, iar reacțiile pro sau contra, nu mai contenesc. Cei mai revoltați par a fi profesorii, care consideră că introducerea grilelor va avantaja o anumită categorie de elevi.
Fie că sunt în clasa a VIII-a sau a XII-a, elevii s-au declarat deranjați de faptul că nu au fost consultați în legătură cu schimbările la examenele de Bacalaureat şi Evaluare Naţională, dar spun că vor încerca să se adapteze noilor cerințe.
Reprezentanții Ministerului Educației consideră că noile schimbări vor reduce diferențele dintre notele obținute inițial de elevi și cele de la contestații.

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE

Laser performant pentru Urologie

Echipamente medicale moderne, printre care și un laser de ultimă generație pentru Secția Urologie, vor fi cumpărate, anul acesta, de Spitalul Județean de Urgență Slatina. Cinci milioane de lei a alocat Consiliul Județean Olt pentru continuarea dotării cu aparatură, astfel încât pacienții cu probleme mai grave în sfera Urologiei să fie tratați la Slatina, în loc să fie trimiși la alte unități medicale din țară. Cu aceste dotări, spitalul slătinean va face concurență centrelor universitare din țară.
16 Apr 2019