Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Ziua Justiției, la „Alexe Marin“
25.10.2018
Autor articol: Dana Mihăilă
Vizualizari: 151

Ce înseamnă răspunderea penală și cum se pedepsește o infracțiune? Despre acest lucru au învățat, astăzi, elevii Colegiului Tehnic „Alexe Marin“ din Slatina, cu ocazia Zilei Europene a Justiției Civile. Un procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Slatina le-a ținut tinerilor o lecție de educație juridică, pentru ca ei să știe care le sunt drepturile, dar și obligațiile atunci când au probleme în justiție.


În fiecare an, pe 25 octombrie este sărbătorită Ziua Europeană a Justiției Civile. La Slatina, evenimentul a fost marcat la Colegiul Tehnic „Alexe Marin“, iar la activități au participat numeroși tineri de la mai multe clase. Un procuror cu experiență le-a vorbit elevilor despre legile justiției și le-a explicat ce înseamnă răspunderea penală.
Procurorul Irina Șerban le-a vorbit tinerilor despre răspunderea penală, atât până la vârsta de 14 ani, cât și după această vârstă.
Elevii au fost interesați să afle informații despre legile Justiției, despre infracțiuni și cum se pot feri de acestea.
Tinerii au putut pune și întrebări procurorilor. Spre exemplu, un elev a fost interesat despre pedeapsa pentru violența în familie. Astfel de acțiuni au loc în fiecare an la unitățile de învățământ din județul Olt.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE

Laser performant pentru Urologie

Echipamente medicale moderne, printre care și un laser de ultimă generație pentru Secția Urologie, vor fi cumpărate, anul acesta, de Spitalul Județean de Urgență Slatina. Cinci milioane de lei a alocat Consiliul Județean Olt pentru continuarea dotării cu aparatură, astfel încât pacienții cu probleme mai grave în sfera Urologiei să fie tratați la Slatina, în loc să fie trimiși la alte unități medicale din țară. Cu aceste dotări, spitalul slătinean va face concurență centrelor universitare din țară.
16 Apr 2019