Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Copii fascinați de robotică
17.10.2018
Autor articol: Mirela Vârșă
Vizualizari: 556

Foarte mulți copii sunt atrași de la vârste fragede de micuțele și coloratele piese Lego. Odată captivați de acest joc, imaginația și creativitatea îi determină să își dorească să ajungă să construiască roboți adevărați, care să ușureze munca oamenilor. Așa se naște pasiunea pentru robotică. Deși în şcoală încă nu se predă această materie, tot mai mulți elevi vor să învețe ce înseamnă construcţia unui robot de la A la Z.


Școala Gimnazială Ștefan Protopopescu vine cu o ofertă educațională specială pentru elevii săi pasionați de robotică. Din acest an, un grup de copii va descoperi tainele științei care se ocupă cu tehnologia, proiectarea și fabricarea roboților, în cadrul cercului „RoboWeDo&Scratch”.
Pentru a face parte din echipa cercului de robotică al școlii, elevii au avut de trecut o probă practică. Cu ajutorul unui soft ce conține elemente de bază de programare și design, fiecare a creat un proiect prin care a descris cât mai sugestiv școala în care învață. Copiii abia așteaptă să înceapă cursurile și să construiască roboții la care visează.
Cercul de robotică de la Școala Ștefan Protopopescu nu este singurul din Slatina. În urmă cu un an, la Colegiul Național Radu Greceanu s-a înființat primul club de acest gen, sub coordonarea profesorului Doru Anastasiu Popescu.
 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE