Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Brazilianca de la Minulescu, iubită de colegi
30.09.2018
Autor articol: Simona Vârban
Vizualizari: 4986

A fost prima zi de școală pentru tânăra din Brazilia, venită să studieze la Colegiul „Ion Minulescu”, prin intermediul programului „Schimb de tineri”, al Clubului Rotary. Vitoria da Silva a fost primită cu brațele deschise de colegii de clasă, care vor să îi arate orașul și să îi vorbească despre români și România. La rândul său, tânăra a fost încântată de atmosfera prietenoasă, de școală, dar și de mâncarea românească.


 Primită cu prietenie de colegi și familia la care va locui, Vitoria da Silva, tânăra braziliancă sosită la Slatina în cadrul proiectului „Schimb de tineri” și-a ocupat astăzi locul în bancă. Va învăța la Colegiul „Ion Minulescu”, în clasa a XI-a G pe parcursul acestui an școlar. Astăzi a fost prima zi alături de toți colegii, care i-au arătat adolescentei venite din Brazilia că școala în România este chiar cool, ca și familia de schimb.

Iar colegii au încântat-o cu atenția și grija pe care i le poartă încă de când a pășit pe pământ românesc.
Tinerii de la Minulescu sunt bucuroși să afle de la Vitoria despre sistemul de învățământ din țara sa și despre cultura brazilienilor. Unii se gândesc chiar că și-ar dori să ajungă și ei să studieze în străinătate, prin programe educaționale asemănătoare.
Diriginta Vitoriei, Maria Albu, a discutat deja cu adolescenta și a fost fascinată de inteligența și sensibilitatea ei.

Înainte să vină la școală, Vitoria a participat la întâlnirea studenților de schimb din România, organizată la Brăila. S-a plimbat cu barca pe Dunăre, și-a făcut prieteni noi și a descoperit cât de bună este mâncarea noastră. Micii și mămăliga sunt preferatele ei.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE

Olimpicii Oltului, la Olimpiada Națională de Română

Olimpiada Națională de Limba și Literatura Română pentru elevii de gimnaziu se va desfășura, în această săptămână la Slatina. Județul Olt va fi reprezentat de 12 elevi din unități de învățământ din Slatina, Caracal, Corabia și Drăgănești-Olt. Emoțiile sunt mari, iar așteptările pe măsură. Pentru copii, organizarea olimpiadei la Slatina este un avantaj psihic, chiar dacă mulți dintre ei și-ar fi dorit să exploreze obiectivele turistice din celelalte județe ale României.
16 Apr 2024