Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Coteana: O grădiniță de poveste
18.09.2018
Autor articol: Simona Vârban
Vizualizari: 2109

Sunt tot mai puțini copii în grădinițele de la țară, așa cum și numărul elevilor scade în fiecare an. Din statisticele Inspectoratului Școlar Județean Olt rezultă că, din 2010 și până acum, numărul preșcolarilor din mediul rural a scăzut cu peste 2.800. Există însă și o comună din Olt în care grădinița este încă plină. Anul acesta sunt 60 de preșcolari la cele trei grupe.


Într-o localitate în plină dezvoltare, aflată aproape de Slatina, la Coteana, grădinița le oferă copiilor aceleași condiții ca și una de la oraș. Săli de clasă spațioase și luminoase, decorate frumos, mobilier nou, sală de mese și grupuri sanitare moderne, încălzire centralizată și, ceea ce este cel mai important, educatoare calificate, titulare. Copiii vin cu drag, atrași de atmosfera primitoare și de răbdarea doamnelor, iar părinții și bunicii sunt mulțumiți că celor mici nu le lipsește nimic aici.
În aceste condiții, nu e de mirare că și numărul copiilor este foarte mare. La început de an școlar erau înscriși 60, însă nu este exclus să vină și mai mulți până în vară. Edilul comunei, Vasile Costea, a spus că mulți dintre preșcolari sunt aduși de părinți la Coteana pentru a fi îngrijiți de bunici, cel puțin până merg la școală. Oamenii au înțeles că și aici micuții beneficiază de aceleași condiții de educație ca și în oraș, dar se bucură, în plus, de răbdarea și atenția bunicilor. Coteana este însă una dintre puținele localități rurale din Olt care a reușit să atragă atâția copii la grădiniță. Potrivit unei statistici a Inspectoratului Școlar Județean, numărul preșcolarilor de la stat a scăzut semnificativ în ultimii ani. Astfel, dacă în anul școlar 2010-2011 erau 7.932, acum mai sunt doar 5.075 de copii care frecventează o grădiniță în mediul rural.
 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE

Fost viceprimar, săltat pentru contrabandă de țigări

Captură impresionantă de țigări la Slatina. Peste 1.000 de baxuri de țigarete au fost găsite, astăzi, în șapte mașini parcate în mai multe zone din oraș. Polițiștii de la Crimă Organizată împreună cu mascații au spart geamurile vehiculelor care erau folosite pe post de depozit, pentru a confisca țigările. Patru persoane au fost reținute, iar șeful grupării este afaceristul Jane Miliatru, membru al PNL, fost viceprimar la Milcov.
20 Iun 2019

Viceprimarul contrabandist și soția sa, reținuți

Omul de afaceri Jane Militaru, fost viceprimar în comuna Milcov, a fost reținut de poliție, noaptea trecută, pentru contrabandă cu țigări. Aceeași măsură a fost luată și pentru soția sa, dar și pentru o vânzătoare de la magazinul lor din Slatina. Ei au fost prezentați, astăzi, instanței de judecată cu propunere de arestare preventivă. A patra persoană, un verișor al afaceristului Jane Militaru, are calitatea de martor și nu a fost luată nicio măsură împotriva sa.
21 Iun 2019