Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Dascăl din Poboru, protest la Ministerul Educației
12.09.2018
Autor articol: Simona Vârban
Vizualizari: 571

Un profesor de la școala din Poboru protestează în fața Ministerului Educației, nemulțumit că de anul acesta ar urma să predea la o clasă cu elevi de a V-a și a VI-a, dintre care unul cu cerințe speciale de educație. El cere o derogare, astfel încât clasele să funcționeze separat, chiar dacă sunt puțini elevi.


Elevii din mediul rural au dreptul la educație de calitate, iar învățământul în clase simultane reprezintă o discriminare, spune Aurel Dascălu, profesor de matematică la Școala Gimnazială din Poboru. La început de an școlar, a primit vestea că trebuie să predea această materie în același timp pentru cei șase elevi de clasa a V-a, dintre care unul cu cerințe speciale de educație, dar și pentru cei 16 copii de clasa a VI-a.
Profesorul din Poboru le cere celor de la Ministerul Educației să nu ia decizii numai în funcție de costul standard pe elev și de legislația care stabilește un număr minim de 12 elevi în clasă. Educația de calitate a copiilor trebuie să primeze.
După trei zile de proteste, în această după-amiază, Aurel Dascălu a fost invitat la discuții de reprezentanți ai Ministerului Educației. Aceștia din urmă au înțeles punctul de vedere al profesorului din Poboru și au promis că vor face demersurile necesare pentru obținerea unei derogări. Dascălul nu va înceta însă protestul până când nu va obține și un document oficial în acest sens.
 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE

Fost viceprimar, săltat pentru contrabandă de țigări

Captură impresionantă de țigări la Slatina. Peste 1.000 de baxuri de țigarete au fost găsite, astăzi, în șapte mașini parcate în mai multe zone din oraș. Polițiștii de la Crimă Organizată împreună cu mascații au spart geamurile vehiculelor care erau folosite pe post de depozit, pentru a confisca țigările. Patru persoane au fost reținute, iar șeful grupării este afaceristul Jane Miliatru, membru al PNL, fost viceprimar la Milcov.
20 Iun 2019

Viceprimarul contrabandist și soția sa, reținuți

Omul de afaceri Jane Militaru, fost viceprimar în comuna Milcov, a fost reținut de poliție, noaptea trecută, pentru contrabandă cu țigări. Aceeași măsură a fost luată și pentru soția sa, dar și pentru o vânzătoare de la magazinul lor din Slatina. Ei au fost prezentați, astăzi, instanței de judecată cu propunere de arestare preventivă. A patra persoană, un verișor al afaceristului Jane Militaru, are calitatea de martor și nu a fost luată nicio măsură împotriva sa.
21 Iun 2019