Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Se fac înscrieri la Școala de Fete „Buna Vestire”
11.09.2018
Autor articol: Simona Vârban
Vizualizari: 221

Școala Gimnazială de Fete „Buna Vestire” din Grădinari face înscrieri pentru clasa a V-a. Instituția de învățământ, coordonată de Mitropolia Olteniei, acceptă fete provenite din familii sărace, cărora le oferă cazare, masă și școlarizare gratuite, în regim de internat. Tot aici, elevele vor studia limbi străine și vor face cursuri de pregătire pentru viață, cum ar fi cele de patiserie, bucătărie sau infirmerie.


Fetele care provin din familii cu posibilități financiare reduse pot studia gratuit în incinta școlii „Buna Vestire”, a Mitropoliei Olteniei, care funcționează în comuna Grădinari. Aici sunt primite eleve de clasa a V-a din toată țara, care vor beneficia de cazare și educație gratuite pe toată durata gimnaziului.
„Elevele orfane și cele sărace sunt întreținute în Stabilimentul nostru fără să participe financiar la niciuna dintre activitățile noastre. Ele nu vor datora nimic nici după terminarea studiilor.
Prin urmare, toate cheltuielile administrative și de școlarizare vor fi suportate de Așezământ și Fundația «Buna Vestire»”, anunță reprezentanții Mitropoliei Olteniei, într-un comunicat de presă.
Instituția este acreditată de Ministerul Educației, iar cursurile se axează pe matematică și arhitectură, dar și pe pregătirea elevelor pentru viață. Astfel, ele vor învăța lucruri utile din domeniul patiseriei, bucătăriei, croitoriei și infirmeriei.

„După terminarea studiilor liceale, absolventele sărace şi orfane vor fi susţinute în vederea definitivării studiilor la facultăţi de profil, potrivit aptitudinilor şi dorinţelor lor.
Cheltuielile de şcolarizare în aceste instituţii de învăţământ universitar vor fi suportate de Fundaţia «Buna Vestire»”, mai spun reprezentanții Mitropoliei Olteniei.
Fetele admise vor începe studiile începând cu clasa a V-a și vor fi școlarizate până la absolvirea liceului. Informații suplimentare despre condițiile de școlarizare și baza materială a unității de învățământ sunt pe site-ul www.scoala-bunavestire.ro, unde pot găsi şi formularul de înscriere. Școala a fost înființată începând cu anul şcolar 2013-2014, ca unitate de învăţământ preuniversitar de stat din cadrul Ministerului Educaţiei Naţionale.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE

Fost viceprimar, săltat pentru contrabandă de țigări

Captură impresionantă de țigări la Slatina. Peste 1.000 de baxuri de țigarete au fost găsite, astăzi, în șapte mașini parcate în mai multe zone din oraș. Polițiștii de la Crimă Organizată împreună cu mascații au spart geamurile vehiculelor care erau folosite pe post de depozit, pentru a confisca țigările. Patru persoane au fost reținute, iar șeful grupării este afaceristul Jane Miliatru, membru al PNL, fost viceprimar la Milcov.
20 Iun 2019

Viceprimarul contrabandist și soția sa, reținuți

Omul de afaceri Jane Militaru, fost viceprimar în comuna Milcov, a fost reținut de poliție, noaptea trecută, pentru contrabandă cu țigări. Aceeași măsură a fost luată și pentru soția sa, dar și pentru o vânzătoare de la magazinul lor din Slatina. Ei au fost prezentați, astăzi, instanței de judecată cu propunere de arestare preventivă. A patra persoană, un verișor al afaceristului Jane Militaru, are calitatea de martor și nu a fost luată nicio măsură împotriva sa.
21 Iun 2019