Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Elevii, întâmpinați cu manuale vechi
09.09.2018
Autor articol: Simona Vârban
Vizualizari: 263

Dincolo de bucuria începutului de an școlar, de flori, zâmbete și clase frumos decorate, anul școlar a început și de această dată fără suficiente manuale. Unii dintre elevii de clasa a VI-a nu au cărți deloc, iar cei de la celelalte clase au găsit pe bănci multe cărți vechi, scrise ori cu copertele rupte. În școli sunt așteptate mai multe manuale noi până la sfârșitul acestei luni, însă vor fi, probabil, insuficiente ca și în anii trecuți.


 Ce copil s-ar bucura să găsească pe bancă, în prima zi de școală, o carte veche, scrisă sau ruptă? Niciunul, desigur. Însă mulți dintre elevii de la noi din județ, ca și cei din întreaga țară, au fost întâmpinați astăzi, în prima zi de școală, cu foarte multe manuale vechi, deteriorate, păstrate de la o generație la alta. La nivel național nu s-a reușit nici în acest an comandarea de manuale noi, care să sosească la timp. Așa că directorii școlilor și profesorii au gândit tot felul de soluții care să îi determine pe copii să le îngrijească pe cele vechi, care să fie folosite de mai multe generații de copii.
Copiii, dar și părinții, spun că și-ar fi dorit cărți noi, dar s-au obișnuit cu ideea ca nu vor primi, așa cum nu au avut nici în anii anteriori.
La clasa a VI-a, unii copii nu au primit încă manualele.
S-a schimbat programa, iar cărțile au fost tipărite cu întârziere, așa că va mai dura până vor ajunge la fiecare clasă.
Directorii, profesorii și învățătorii speră să primească noile manuale până la sfârșitul lunii septembrie. Conform metodologiei publicate de Ministerul Educației, școlile pot solicita reînnoirea stocului de manuale doar în procent de maximum 20%, pentru clasele II – IV, și cel mult 15% pentru clasa a V-a, din numărul de elevi înscriși în unitatea de învățământ. Doar pentru clasa întâi, ministerul a aprobat retipărirea stocului întreg de manuale.

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE