Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Topul liceelor, după admitere
10.07.2018
Autor articol: Mirela Vârșă
Vizualizari: 995

Liceele cu renume din județul Olt au reușit să adune și anul acesta cei mai buni elevi. S-a intrat cu note foarte mari la clasele de matematică-informatică, dar și la cele cu profil umanist. Există însă și licee care s-au ales, după admitere, cu boboci de nota 2.


Liceul Teoretic Mihai Viteazul din Caracal este anul acesta pe primul loc în topul colegiilor și liceelor unde se intră cu cele mai mari note. 9,19 a fost ultima medie de intrare la profilul matematică-informatică. Pe locul al doilea în ierarhia liceelor se situează Colegiul Național Ion Minulescu din Slatina, cu ultima medie 8,65, tot la profilul matematică-informatică. Pe locul al treilea este Colegiul Național Radu Greceanu din Slatina, cu 8,49, ultima medie de intrare la profilul filologie.
La coada clasamentului se află licee la care s-a intrat cu medii de la 2 în sus. S-a întâmplat la Colegiul Agricol Dimitrie Petrescu din Caracal, Liceul Tehnologic din Cilieni, Liceul Teoretic Tudor Vladimirescu din Drăgănești-Olt sau Colegiul Tehnic Danubius din Corabia.
După repartizarea computerizată, 38 de absolvenți au rămas pe dinafară. Fie media prea mică obținută nu le-a permis un loc la liceul dorit, fie nu au completat un număr suficient de opțiuni. Aceștia vor fi repartizați pe locurile rămase libere. Majoritatea sunt la liceele tehnice și școlile profesionale. Pentru prima dată, în Slatina nu a rămas niciun loc liber la liceele teoretice.
Cea de-a doua etapă de repartizare a absolvenţilor clasei a VIII-a pe locurile vacante va avea loc pe 7 septembrie, tot prin intermediul aplicației informatice centralizate.
 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE