Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Bac 2018: Promovabilitate de 65%
04.07.2018
Autor articol: Simona Vârban
Vizualizari: 753

Elevii care au susținut anul acesta examenul de Bacalaureat au aflat astăzi rezultatele. 64,9% dintre aceștia l-au și promovat, obținând o medie mai mare de 6. O singură elevă, de la Colegiul Național A.I. Cuza, din Corabia, a obținut 10 la toate cele trei probe, iar 458 de candidați au avut medii peste 9.


Emoțiile au luat sfârșit astăzi, pentru absolvenții de liceu care au susținut examenul de Bacalaureat. Rezultatele au fost afișate la ora 12.00, la sediul fiecărui centru de examen și cu aproximativ o oră mai devreme pe site-ul Ministerului Educației. La Colegiul Național „Ion Minulescu”, spre exemplu, zeci de tineri s-au adunat în curtea școlii, să se bucure împreună cu profesorii și colegii de notele obținute.
Au fost însă și elevi care sperau la o notă mai mare, așa că s-au sfătuit cu profesorii și au decis să depună contestație.
Potrivit statisticilor Inspectoratului Școlar Județean, peste 2.900 de absolvenți de liceu s-au înscris anul acesta la Bacalaureat. Unii dintre ei nu s-au mai prezentat, iar peste 900 au obținut medii mai mcii de 6.00 și au fost respinși.
O singură elevă, absolventă a Colegiului Alexandru Ioan Cuza, din Corabia, a obținut media 10.
Procentul de promovabilitate înregistrat la nivelul județului este ceva mai mare decât anul trecut, când 63,11% dintre elevi au reușit să ia BAC-ul, înainte de contestații. Cel mai mare procent de promovabilitate, de 100%, a fost la Liceul Tehnologic Tufeni, unde toți cei șase elevi care s-au prezentat la examen au reușit să îl promoveze. Pe locul II ca procent de promovabilitate este Liceul Teoretic „Mihai Viteazul”, din Caracal, urmat de colegiile „Minulescu” și „Greceanu” din Slatina. La coada clasamentului sunt liceele din Crîmpoia și Izvoarele, unde niciunul dintre elevi nu a promovat bacalaureatul.
 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE