Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
A început Bacalaureatul
25.06.2018
Autor articol: Mirela Vârșă
Vizualizari: 724

Au început emoțiile pentru absolvenții de liceu. Azi a fost prima probă scrisă a Examenului de Bacalaureat, cea la Limba și Literatura Română. Elevii au avut de comentat arta poetică în operele lui Ion Barbu sau Lucian Blaga, dar şi poeziile lui Mihai Eminescu și Tudor Arghezi. Aşa cum era de aşteptat, cei care s-au pregătit au spus că subiectele au fost uşoare.


 Peste 2.800 de candidaţi din județul Olt au susţinut, luni, prima probă, la Limba şi Literatura Română, din cadrul Bacalaureatului. Emoții mari au avut părinții și bunicii care au stat la porțile școlilor, în așteptarea copiilor care au intrat la examen.
Subiectele au fost ușoare – au spus unii absolvenți. Aceeași părere a fost împărtășită și de profesorii de Limba și Literatura Română.
Mâine urmează proba la limba maternă, miercuri proba obligatorie a profilului, iar seria de probe scrise se încheie joi, cu cea la alegere. Pentru ca un candidat să fie declarat promovat, trebuie să obțină 5 la fiecare dintre probele scrise, dar media lor să fie cel puțin 6. Pe 4 iulie, până în prânz, sunt programate să apară rezultatele. Acestea pot fi consultate de candidați în centrele de examen și pe site-ul bacalaureat.edu.ro. În aceeași zi urmează depunerea contestațiilor, iar rezultatele finale vor fi afișate luni, pe 9 iulie.

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE