Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Note bune la Evaluarea Națională
19.06.2018
Autor articol: Mirela Vârșă
Vizualizari: 1488

Ministerul Educației a afișat astăzi rezultatele de la Evaluarea Națională 2018. 74% dintre elevii olteni au reușit să obțină medii peste cinci, iar șapte absolvenți au luat media generală zece.


 La nivel național, 73,5% dintre elevi au luat medii peste 5 la examene, cu 3,4% mai puțini decât anul trecut. Județul Olt a depășit media națională, înregistrând un procent de 74%. Rezultatele sunt mai bune la limba și literatura română. Și anul acesta au existat și medii generale de zece.
Aproape 40% dintre elevii olteni au dat-o în bară la matematică. Și profesorii spun că subiectele au avut un grad ridicat de dificultate.
Patru dintre cele șapte medii generale de zece obținute de elevii olteni sunt ale absolvenților Școlii Gimnaziale Eugen Ionescu. Cu 18 note de zece la limba și literatura română și opt note de zece la matematică, cunoscuta școală slătineană continuă să domine topul educației oltene.
La nivel național, 319 absolvenți de clasa a VIII-a au încheiat examenul de Evaluare Națională 2018 cu media generală 10, a anunțat Ministerul Educației.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

STIREA SAPTAMANII
Slatina 650
OLTTV LIVE

Copiii romi, ajutați să își aleagă o meserie

Copiii romilor din Slatina au văzut cum funcționează o mașină de pompieri, o ambulanță, o autospecială de poliție sau un echipaj de jandarmi. Apoi s-au delectat cu o piesă de teatru jucată de actori romi veniți pentru ei de la București. Toate aceste activități au fost organizate vineri seara, în cadrul unei activități derulate de Partida Romilor, în colaborare cu Direcția de Protecție și Asistență Socială Slatina.
16 Iul 2018