Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Mai greu la matematică
13.06.2018
Autor articol: Simona Vârban
Vizualizari: 708

Elevii de clasa a VIII-a din județ au susținut astăzi cea de-a doua probă a Evaluării Naționale, cea de matematică. Au avut la dispoziție două ore să rezolve subiectele, care, potrivit metodologiei, au avut un nivel de dificultate mediu. Pentru mulți dintre absolvenții de gimnaziu însă, ultimul subiect a fost destul de dificil, iar cel de-al doilea le-a dat ceva bătăi de cap.


 A fost o nouă zi încărcată de emoții pentru cei peste 2.700 de copii de clasa a VIII-a, care au susținut astăzi proba de matematică a Evaluării Naționale. Examenul a început la ora 9.00 și a ținut până la 11.00. Cele două ore au părut însă o eternitate pentru părinții care au așteptat cu sufletul la gură primele vești de la copiii lor.
Primii copii care au părăsit sălile de examen au spus că primele subiecte au fost accesibile. Însă rezolvarea lor nu va duce la acumularea unui punctaj foarte mare.
Profesorul de matematică Florin Năsui a explicat că subiectele au fost făcute astfel încât să ierarhizeze absolvenții de gimnaziu, așa că nu puteau fi toate ușor de rezolvat
Proba de matematică s-a încheiat fără incidente și fără eliminări. Pentru doi copii cu nevoi speciale a fost prelungit timpul de rezolvare a subiectelor, iar 314 au lipsit. Primele rezultate ale celor două probe de concurs vor fi afișate marțea viitoare, pe 19 iunie.

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE