Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Încrezători, la Evaluarea Națională
11.06.2018
Autor articol: Simona Vârban
Vizualizari: 619

A fost o zi încărcată de emoții pentru absolvenții de clasa a VIII-a, care au susținut astăzi prima probă a Evaluării Naționale, cea de limba și literatura română. În Olt, aproape 2. 800 de absolvenți de gimnaziu au încercat să rezolve cât mai bine subiectele care s-au dovedit accesibile, după cum au mărturisit cei mai mulți, la finalul examenului. Doar textul narativ, creație proprie, în care aveau de povestit o întâmplare dintr-o cetate i-a pus puțin în dificultate.


 Ora 10.45, Colegiul „Ion Minulescu”, Slatina. Părinți nerăbdători, plini de emoții, numără minutele care au mai rămas până la ora 11.00, ora la care se încheie prima probă a Evaluării Naționale. Știu că au copii pregătiți, care vor obține o notă bună, însă speră un punctaj cât mai bun, aproape de cel maxim, de aceea emoțiile sunt atât de mari, iar așteptarea e grea.
Încă zece minute, iar primele vești au fost aduse de cei care au terminat de rezolvat toate subiectele. Pentru cei mai mulți a fost mai ușor decât ar fi crezut. Chiar dacă nu se așteptau să aibă de realizat o compunere despre o cetate, așa cum li s-a cerut la subiectul al II-lea.
Și dascălii și-au pus speranțe în pregătirea elevilor. La „Minulescu”, spre exemplu, elevii de gimnaziu care vor obține o medie mare pot studia în continuare în cadrul colegiului.
De la această primă probă au lipsit 307 absolvenți de gimnaziu din județ. A doua probă a Evaluării Naționale, cea de matematică, este programată miercuri, de la ora 09.00. Rezultatele celor două probe vor fi afișate pe 19 iunie.

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE

Șoferii care opresc în stațiile Taxi, amendați

De anul acesta, șoferii care parchează în stațiile de taxiuri primesc amendă între 400 și 800 de lei. Fapta a fost introdusă în legislația locală, potrivit unei hotărâri a Consiliului Local Slatina, după ce mulți taximetriști s-au plâns că le sunt ocupate frecvent locurile. Taximetriștii spun că noua măsură îi va ajuta să găsească libere stațiile, pentru a putea parca fără probleme, mai ales că plătesc și impozite suplimentare.
18 Ian 2019