Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Pregătire intensivă pentru Bac și Evaluare
15.05.2018
Autor articol: Mirela Vârșă
Vizualizari: 151

Pregătirile pentru Evaluarea Națională și Bacalaureat au intrat în linie dreaptă. În mai puțin de o lună, mii de elevi din județul Olt vor susține cele două examene. Până atunci, în școli se face pregătire suplimentară la disciplinele de concurs.


 A fost dezastru la ultima simulare a examenului de Bacalaureat, în județul Olt. 38,88% a fost procentul de promovare înregistrat de elevii de clasa a XII. La Evaluarea Naţională, la română a fost o promovabilitate de 66%, iar la matematică 33%. Procentele i-au îngrijorat pe reprezentanții Inspectoratului Școlar, așa că au impus un plan de măsuri pentru îmbunătățirea rezultatelor.
Anul trecut, la Evaluarea Națională procentul de promovabilitate a fost de 56%. În schimb, doar 45% dintre liceenii olteni au reușit să ia Bacalaureatul. Au existat și patru licee teoretice și șase licee tehnice din județ în care promovabilitatea a fost zero.
Planul de măsuri stabilit de Inspectoratul Școlar Județean a fost prezentat astăzi în cadrul unei ședințe a Colegiului Prefectural.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

STIREA SAPTAMANII
Slatina 650
OLTTV LIVE

Cartierul Progresul - zonă de (ne)siguranță

Zona Progresul este atent monitorizată de poliție. Timp de o lună, oamenii legii acționează pe toate străzile, atât în sistem propriu, dar și împreună cu Jandarmeria și Poliția Locală, pentru a preveni furturile și faptele antisociale. De la începutul anului, în cartierul Progresul au avut loc zeci de furturi din autoturisme, poșete și buzunare, dar și distrugeri și fapte cu violență. Polițiștii vor să prevină aceste infracțiuni și să transforme zona Progresul într-o zonă de siguranță.
21 Mai 2018

Școala „Constantin Brâncoveanu”, în sărbătoare

A fost o sărbătoare cu dublă semnificație astăzi, pentru elevii și profesorii Școlii Gimnaziale „Constantin Brâncoveanu”, din Slatina, care au celebrat 31 de ani de la înființarea instituției de învățământ și 21 de ani de când aceasta poartă numele domnitorului Constantin Brâncoveanu. Pentru acest moment, organizatorii au pregătit un program artistic, o coregrafie inedită cu baloane, o paradă pe străzile orașului și au premiat copiii care au obținut rezultate bune la concursurile școlare.
21 Mai 2018