Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Pregătire intensivă pentru Bac și Evaluare
15.05.2018
Autor articol: Mirela Vârșă
Vizualizari: 173

Pregătirile pentru Evaluarea Națională și Bacalaureat au intrat în linie dreaptă. În mai puțin de o lună, mii de elevi din județul Olt vor susține cele două examene. Până atunci, în școli se face pregătire suplimentară la disciplinele de concurs.


 A fost dezastru la ultima simulare a examenului de Bacalaureat, în județul Olt. 38,88% a fost procentul de promovare înregistrat de elevii de clasa a XII. La Evaluarea Naţională, la română a fost o promovabilitate de 66%, iar la matematică 33%. Procentele i-au îngrijorat pe reprezentanții Inspectoratului Școlar, așa că au impus un plan de măsuri pentru îmbunătățirea rezultatelor.
Anul trecut, la Evaluarea Națională procentul de promovabilitate a fost de 56%. În schimb, doar 45% dintre liceenii olteni au reușit să ia Bacalaureatul. Au existat și patru licee teoretice și șase licee tehnice din județ în care promovabilitatea a fost zero.
Planul de măsuri stabilit de Inspectoratul Școlar Județean a fost prezentat astăzi în cadrul unei ședințe a Colegiului Prefectural.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE

Trei drumuri, în reabilitare pe fonduri europene

Trei proiecte ale Consiliului Județean de reabilitare a unor drumuri pe fonduri europene sunt în plină desfășurare. Cel mai avansat dintre ele vizează tronsonul dintre Dăneasa și Verguleasa, pentru care în perioada următoare va fi desemnat proiectantul. De asemenea, drumul care traversează Valea Oltului este în faza de precontractare, autoritățile județene așteptând semnarea documentului de acordare a finanțării europene.
17 Sep 2018