Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Minulescu – învățământ de cinci stele
09.05.2018
Autor articol: Mirela Vârșă
Vizualizari: 3879

Calitate, notorietate, inteligență, merit. Sunt cuvintele care definesc una dintre cele mai bune unități de învățământ din județul Olt. Pe 14 mai, Colegiul Național Ion Minulescu din Slatina sărbătorește 97 de ani de existență și își deschide porțile pentru vizitatori.


 14 mai este ziua în care renumita școală din Slatina a luat numele poetului Ion Minulescu, în anul 1973. Înființată în 1921, sub denumirea „Liceul de fete”, școala a trecut de-a lungul timpului printr-o serie de transformări. Din 2009 deține certificatul de „Şcoală Europeană”, ca semn al recunoaşterii contribuţiei şcolilor româneşti la sprijinirea eforturilor de integrare în Uniunea Europeană.
An de an, sute de elevi aleg să studieze în renumitul colegiu slătinean. Profesorii de excepție și investițiile permanente în infrastructura școlii reprezintă rețeta de succes a Colegiului Național Ion Minulescu. S-a construit mult aici în ultimul an, iar acesta este un alt motiv pentru care școala își deschide porțile pentru vizitatori.
La evenimentul festiv, printre invitați se vor afla reprezentanții administrației locale și județene, dar și elevi de clasa a VIII-a din Slatina, viitori liceeni ai colegiului.
În programul manifestărilor dedicate Zilei Colegiului, organizatorii au înscris anul acesta o sesiune de comunicări științifice și un spectacol de teatru. Va fi și un moment festiv în care vor fi premiați cei 59 de elevi cu rezultate deosebite la etapele naționale ale olimpiadelor școlare.

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

STIREA SAPTAMANII
Slatina 650
OLTTV LIVE

Cartierul Progresul - zonă de (ne)siguranță

Zona Progresul este atent monitorizată de poliție. Timp de o lună, oamenii legii acționează pe toate străzile, atât în sistem propriu, dar și împreună cu Jandarmeria și Poliția Locală, pentru a preveni furturile și faptele antisociale. De la începutul anului, în cartierul Progresul au avut loc zeci de furturi din autoturisme, poșete și buzunare, dar și distrugeri și fapte cu violență. Polițiștii vor să prevină aceste infracțiuni și să transforme zona Progresul într-o zonă de siguranță.
21 Mai 2018

Școala „Constantin Brâncoveanu”, în sărbătoare

A fost o sărbătoare cu dublă semnificație astăzi, pentru elevii și profesorii Școlii Gimnaziale „Constantin Brâncoveanu”, din Slatina, care au celebrat 31 de ani de la înființarea instituției de învățământ și 21 de ani de când aceasta poartă numele domnitorului Constantin Brâncoveanu. Pentru acest moment, organizatorii au pregătit un program artistic, o coregrafie inedită cu baloane, o paradă pe străzile orașului și au premiat copiii care au obținut rezultate bune la concursurile școlare.
21 Mai 2018