Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Roboticii de la Greceanu
04.04.2018
Autor articol: Mirela Vârșă
Vizualizari: 1045

Pentru prima oară în istoria Colegiului Național Radu Greceanu, o echipă de olimpici pasionați de robotică a obținut un rezultat de excepție la cea mai importantă competiție națională din acest domeniu. Cu un robot creat într-un laborator special amenajat pentru ei, liceenii slătineni au reușit să impresioneze juriul concursului.


 Team Robotica CNRG este un club înființat anul trecut în cadrul renumitului colegiului slătinean, sub coordonarea profesorului Doru Anastasiu Popescu. Două fete și zece băieți care iubesc robotica vin zi de zi aici, sacrificându-și timpul liber, în numele tehnologiei. Au muncit sute de ore ca să creeze un robot cu care să participe la First Tech Challenge, una din cele mai tari competiții de acest gen din țară. Deși s-au aflat la primul lor concurs de anvergură, liceenii slătineni au reușit să se claseze pe un onorant loc 12, având în vedere că au existat 92 de echipe participante.
Clubul de robotică este extrem de popular în cadrul colegiului slătinean. Colegi, profesori, conducerea școlii, cu toții îi îndrăgesc pe tinerii geniali pasionați de roboți.
După acest concurs, Team Robotica CNRG își continuă munca în laborator. Vor să creeze alți roboți, mai performanți, cu care să cucerească viitoarele competiții din domeniul tehnologiei.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE

Olimpicii Oltului, la Olimpiada Națională de Română

Olimpiada Națională de Limba și Literatura Română pentru elevii de gimnaziu se va desfășura, în această săptămână la Slatina. Județul Olt va fi reprezentat de 12 elevi din unități de învățământ din Slatina, Caracal, Corabia și Drăgănești-Olt. Emoțiile sunt mari, iar așteptările pe măsură. Pentru copii, organizarea olimpiadei la Slatina este un avantaj psihic, chiar dacă mulți dintre ei și-ar fi dorit să exploreze obiectivele turistice din celelalte județe ale României.
16 Apr 2024