Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Roboticii de la Greceanu
05.04.2018
Autor articol: Mirela Vârșă
Vizualizari: 848

Pentru prima oară în istoria Colegiului Național Radu Greceanu, o echipă de olimpici pasionați de robotică a obținut un rezultat de excepție la cea mai importantă competiție națională din acest domeniu. Cu un robot creat într-un laborator special amenajat pentru ei, liceenii slătineni au reușit să impresioneze juriul concursului.


 Team Robotica CNRG este un club înființat anul trecut în cadrul renumitului colegiului slătinean, sub coordonarea profesorului Doru Anastasiu Popescu. Două fete și zece băieți care iubesc robotica vin zi de zi aici, sacrificându-și timpul liber, în numele tehnologiei. Au muncit sute de ore ca să creeze un robot cu care să participe la First Tech Challenge, una din cele mai tari competiții de acest gen din țară. Deși s-au aflat la primul lor concurs de anvergură, liceenii slătineni au reușit să se claseze pe un onorant loc 12, având în vedere că au existat 92 de echipe participante.
Clubul de robotică este extrem de popular în cadrul colegiului slătinean. Colegi, profesori, conducerea școlii, cu toții îi îndrăgesc pe tinerii geniali pasionați de roboți.
După acest concurs, Team Robotica CNRG își continuă munca în laborator. Vor să creeze alți roboți, mai performanți, cu care să cucerească viitoarele competiții din domeniul tehnologiei.

 

Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

STIREA SAPTAMANII
Slatina 650
OLTTV LIVE

Gest impresionant al polițiștilor de la Rutieră

Ajutor nesperat pentru o familie cu patru copii, din comuna Milcov, căreia i-a ars casa în urma unui incendiu. Polițiștii de la Biroul Rutier Slatina s-au mobilizat, au strâns bani și au cumpărat alimente, dulciuri și haine pentru familia greu încercată. Cei patru copii și părinții lor au rămas doar cu hainele de pe ei, iar acum locuiesc într-o încăpere amenajată în gospodărie, până când vor reuși să își repara casa.
19 Apr 2018

Atenție la ITP, sancțiuni drastice din 20 mai!

Zeci de șoferi sunt prinși de poliție în fiecare lună circulând cu Inspecția Tehnică Periodică expirată. Un lucru extrem de grav, o spun polițiștii, dar și șoferii. O înăsprire a legii ar putea stopa acest lucru, sunt de părere și unii, și alții. În prezent, circulația fără ITP este contravenție și se sancționează cu amendă de 2.000 de lei, plus reținerea certificatului de înmatriculare. Însă din 20 mai, sancțiunile se vor înăspri.
20 Apr 2018