Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
BAC 2018: Dezastru la simulare
03.04.2018
Autor articol: Mirela Vârșă
Vizualizari: 647

Dacă ar susține astăzi examenul de Bacalaureat, mai mult de jumătate din elevii olteni nu ar reuși să îl treacă. Rezultatele obținute la ultima simulare sunt îngrijorătoare, spun reprezentanții învățământului. Șefii Inspectoratului Școlar au pus deja la punct un plan de măsuri, în speranța că vor reuși să schimbe situația, pe ultima sută de metri.


 A fost dezastru la simularea examenului de Bacalaureat, în județul Olt. 38,88% este procentul de promovare înregistrat de elevii de clasa a XII, cei care, în mai puțin de trei luni, vor susține examenul adevărat. Inspectoratul Școlar a stabilit deja o strategie, pentru îmbunătățirea rezultatelor viitoare.
În planul de măsuri, reprezentanții Inspectoratului Școlar vor să includă și întâlniri cu părinții.
La nivel național, ponderea elevilor de clasa a XII-a cu medii care asigură promovarea la BAC, este de 39,55%. Cele mai mari procente de promovare s-au înregistrat în Iași (50,2%), Cluj (49,8%) și Galați (48,7%). Cele mai slabe rezultate sunt în Călăraşi (25,6%), Giurgiu (25,2%) şi Ilfov (22%).

Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

STIREA SAPTAMANII
Slatina 650
OLTTV LIVE

Sancțiuni în perioada de prohibiție

A început perioada de prohibiție, dar braconierii nu au nicio limită. Jandarmii și reprezentanții Agenției Județene de Vânătoare și Pescuit Sportiv Olt au depistat, săptămâna aceasta, mai multe persoane care pescuiau ilegal. Au fost aplicate sancțiuni, iar uneltele de pescuit au fost confiscate. Autoritățile spun că vor intensifica acțiunile de control în această perioadă de prohibiție, atât ziua, cât și pe timp de noapte, pentru diminuarea braconajului pe râul Olt.
13 Apr 2018