Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Croitorașii cei viteji de la „Minulescu”
26.03.2018
Autor articol: Simona Vârban
Vizualizari: 673

Au descoperit cu interes ce înseamnă o fabrică de confecții textile. Vorbim despre elevii unei clase primare de la Colegiul „Ion Minulescu”, care și-au petrecut dimineața învățând cum se confecționează obiectele vestimentare și cum funcționează o mașină de cusut. Cu toții au fost fascinați, mai ales că au pornit spre școală cu informații prețioase și micii daruri, confecționate de croitorese chiar în fața lor.


 „Școala altfel” le-a oferit unor elevi de clasa I ocazia să vadă cum se desfășoară activitatea într-o fabrică de confecții textile. Curioși, dornici să vadă lucruri noi, micuții au luat cu asalt croitoresele, să afle de la ele cum pot face dintr-un material simplu o rochie elegantă. Unii au fost atât de încântați încât au cerut să încerce și ei să folosească foarfecele speciale.
Alții au fost încântați de felul în care se realizează modelele obiectelor vestimentare sau de modul în care funcționează mașina de cusut.
Doamna învățătoare a fost alături de micuți, să se asigure că au înțeles cu toții cum se desfășoară activitatea într-o croitorie. Scopul vizitei a fost acumularea unor informații noi, în săptămâna „Școala altfel”.
Vizita micuților a fost un moment plăcut și pentru angajatele fabricii de textile.
Mai multe școli din Slatina derulează în această săptămână, dinaintea vacanței de Paște, activități extrașcolare în cadrul săptămânii „Școala altfel”.

 

Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

STIREA SAPTAMANII
Slatina 650
OLTTV LIVE

Sancțiuni în perioada de prohibiție

A început perioada de prohibiție, dar braconierii nu au nicio limită. Jandarmii și reprezentanții Agenției Județene de Vânătoare și Pescuit Sportiv Olt au depistat, săptămâna aceasta, mai multe persoane care pescuiau ilegal. Au fost aplicate sancțiuni, iar uneltele de pescuit au fost confiscate. Autoritățile spun că vor intensifica acțiunile de control în această perioadă de prohibiție, atât ziua, cât și pe timp de noapte, pentru diminuarea braconajului pe râul Olt.
13 Apr 2018