Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Mai puțini elevi, mai puține școli
05.02.2018
Autor articol: Mirela Vârșă
Vizualizari: 750

Ministrul Educaţiei a anunţat că peste 500 de şcoli din țară ar putea fi comasate, ca şi consecinţă a lipsei de elevi. 500 este numărul vehiculat de fostul ministrul al educației la o primă analiză, existând posibilitatea ca numărul şcolilor comasate să fie mult mai mare. În Olt, nu se știe deocamdată cum va fi reorganizată rețeaua de învățământ în sistemul preuniversitar.


 Anunţul a şocat cadrele didactice, măsura fiind explicată ca o necesitate pentru a reduce cheltuielile din sistem. Dascălii sunt speriaţi de posibilitatea pierderii locului de muncă din cauza comasării unor clase sau chiar desfiinţării unor şcoli şi grădiniţe. Reprezentanții Inspectoratului Școlar Olt încearcă să îi liniștească pe oameni.
Pentru educația unui copil, statul plătește 500 lei în fiecare lună. Dacă şcolile nu vor reuşi să se încadreze în costul standard, vor fi obligate să comaseze clasele, pentru reducerea costurilor de întreţinere. Managerii de şcoli trebuie să prezinte căteva măsuri de reducere a cheltuielilor.
Decizia de comasare a unor unităţi de învăţământ va fi luată de consiliile locale. Pe fondul măsurilor de organizare a școlilor, au apărut deja nemulțumiri în rândul sindicaliștilor din educație. Liderii lor vor purta, zilele acestea, discuții cu reprezentanții ministerului, în cadrul unor instruiri ce vor avea loc în perioada 6-8 februarie, la Deva. Se va discuta despre normele metodologice privind cifra de școlarizare pentru următorul an, despre mobilitatea personalului didactic, dar și despre organizarea rețelei școlare.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

STIREA SAPTAMANII
Slatina 650
OLTTV LIVE

TMK-ARTROM scrie încă o poveste de succes

Protocol de gradul zero la TMK-ARTROM, la lansarea oficială a complexului de tratamente termice pentru țevi din oțel. Reprezentanții companiei au primit vizita unor oaspeți de seamă. Printre ei s-au aflat președintele Consiliului de Administrație al TMK, ambasadorul Federației Ruse la București, reprezentanți ai Guvernului României, Parlamentului, reprezentanții autorităților locale și centrale, parteneri comerciali, clienții și furnizorii companiei.
16 Feb 2018