Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Mai puțini elevi, mai puține școli
05.02.2018
Autor articol: Mirela Vârșă
Vizualizari: 840

Ministrul Educaţiei a anunţat că peste 500 de şcoli din țară ar putea fi comasate, ca şi consecinţă a lipsei de elevi. 500 este numărul vehiculat de fostul ministrul al educației la o primă analiză, existând posibilitatea ca numărul şcolilor comasate să fie mult mai mare. În Olt, nu se știe deocamdată cum va fi reorganizată rețeaua de învățământ în sistemul preuniversitar.


 Anunţul a şocat cadrele didactice, măsura fiind explicată ca o necesitate pentru a reduce cheltuielile din sistem. Dascălii sunt speriaţi de posibilitatea pierderii locului de muncă din cauza comasării unor clase sau chiar desfiinţării unor şcoli şi grădiniţe. Reprezentanții Inspectoratului Școlar Olt încearcă să îi liniștească pe oameni.
Pentru educația unui copil, statul plătește 500 lei în fiecare lună. Dacă şcolile nu vor reuşi să se încadreze în costul standard, vor fi obligate să comaseze clasele, pentru reducerea costurilor de întreţinere. Managerii de şcoli trebuie să prezinte căteva măsuri de reducere a cheltuielilor.
Decizia de comasare a unor unităţi de învăţământ va fi luată de consiliile locale. Pe fondul măsurilor de organizare a școlilor, au apărut deja nemulțumiri în rândul sindicaliștilor din educație. Liderii lor vor purta, zilele acestea, discuții cu reprezentanții ministerului, în cadrul unor instruiri ce vor avea loc în perioada 6-8 februarie, la Deva. Se va discuta despre normele metodologice privind cifra de școlarizare pentru următorul an, despre mobilitatea personalului didactic, dar și despre organizarea rețelei școlare.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

STIREA SAPTAMANII
Slatina 650
OLTTV LIVE

Cartierul Progresul - zonă de (ne)siguranță

Zona Progresul este atent monitorizată de poliție. Timp de o lună, oamenii legii acționează pe toate străzile, atât în sistem propriu, dar și împreună cu Jandarmeria și Poliția Locală, pentru a preveni furturile și faptele antisociale. De la începutul anului, în cartierul Progresul au avut loc zeci de furturi din autoturisme, poșete și buzunare, dar și distrugeri și fapte cu violență. Polițiștii vor să prevină aceste infracțiuni și să transforme zona Progresul într-o zonă de siguranță.
21 Mai 2018

Loctrans schimbă traseele autobuzelor

Veste bună pentru călătorii care circulă cu Loctrans. În urma unor studii de trafic realizate de o firmă specializată, reprezentanții societății au decis să modifice traseele autobuzelor, în avantajul călătorilor. Astfel, vor fi înființate trasee noi, cu noi denumiri, care vor avea viteză mai mare de parcurgere și cel mai important este că în orele de vârf, în stațiile centrale, numărul mijloacelor de transport vor fi suplimentate.
16 Mai 2018