Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Slatina: încă o clasă de învățământ dual
31.01.2018
Autor articol: Simona Vârban
Vizualizari: 3455

Fabrica de anvelope din Slatina are nevoie de mecanici, electricieni și electroniști pe care îi va pregăti într-o clasă nouă de învățământ dual. Directorul general al Pirelli, Wolfgang Meier, a vorbit despre planurile companiei de a investi mai mult în acest sistem de învățământ, care să le asigure specialiștii de care au nevoie în fabrica de la Slatina.


 După uzina de aluminiu, care susține deja, în sistemul de învățământ profesional dual, formarea a 27 de tineri în meseria de mecanic pentru instalații industriale, și fabrica de anvelope investește în acest sistem de educație. Cei de la Pirelli și-au luat angajamentul, inițial, că vor școli electroniști și mecanici pentru aparate și echipamente industriale, în cadrul unei clase de învățământ dual pe care o va susține, împreună cu Bekaert, la Colegiul Tehnic Metalurgic. Reprezentanții companiei au anunțat recent că vor mai finanța încă o clasă de învățământ dual.
Noua clasă va asigura tinerilor pregătire profesională pentru meseriile de electronist și mecanic pentru utilaje industriale. Directorul general de la Pirelli a explicat că, în fabrica de la Slatina, sunt cele mai performante mașini ale grupului italian, de aceea pregătirea profesională a celor care lucrează cu aceste utilaje trebuie să fie pe măsură.
Tinerii școliți în sistemul de învățământ dual vor beneficia de pregătire practică gratuită în cadrul companiei, dar și de o bursă lunară de 400 de lei, jumătate din partea companiei și jumătate din partea statului, pe durata cursurilor. Din rândul lor, companiile care finanțează aceste clase își vor alege personalul pe care îl va angaja în specializările pentru care a fost pregătit.

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE