Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
L-au comemorat pe Mircea cel Bătrân
31.01.2018
Autor articol: Mirela Vârșă
Vizualizari: 149

Școala Generală Eugen Ionescu marchează centenarul Marii Uniri prin acțiuni cultural-educative, dedicate unor mari evenimente din istoria neamului românesc. Luna ianuarie a fost una bogată în manifestări. L-au comemorat pe Mihai Eminescu, au marcat Mica Unire, iar astăzi, elevii clasei a VIII-a C și-au reamintit faptele de vitejie ale domnitorului Mircea cel Bătrân.


Simpozionul organizat de Muzeul Judeţean Olt în parteneriat cu Școala „Eugen Ionescu” din Slatina, le-a dat elevilor de gimnaziu șansa de a afla lucruri interesante despre domnitorul Mircea cel Bătrân, la împlinirea a 600 de ani de la moartea sa.
Istorici renumiți le-au captat adolescenților atenția cu prezentările lor. Au fost alături de ei profesorii Ștefan Urâtu și Ion Ivașcu, dar și doctorul în istorie, Aurelia Grosu. Aceasta a punctat importanța socială și culturală pe care au avut-o mânăstirile ctitorite de Mircea cel Bătrân în ținuturile Țării Românești.
Mircea cel Bătrân, o figură emblematică a Evului Mediu românesc, a fost voievodul în timpul căruia Valahia a atins apogeul puterii sale politice şi a întinderii teritoriale. La împlinirea a 600 de ani de la moartea domnitorului, în întreaga țară au fost organizate manifestări cultural-educative.
 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

STIREA SAPTAMANII
Slatina 650
OLTTV LIVE

TMK-ARTROM scrie încă o poveste de succes

Protocol de gradul zero la TMK-ARTROM, la lansarea oficială a complexului de tratamente termice pentru țevi din oțel. Reprezentanții companiei au primit vizita unor oaspeți de seamă. Printre ei s-au aflat președintele Consiliului de Administrație al TMK, ambasadorul Federației Ruse la București, reprezentanți ai Guvernului României, Parlamentului, reprezentanții autorităților locale și centrale, parteneri comerciali, clienții și furnizorii companiei.
16 Feb 2018