Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
L-au comemorat pe Mircea cel Bătrân
31.01.2018
Autor articol: Mirela Vârșă
Vizualizari: 165

Școala Generală Eugen Ionescu marchează centenarul Marii Uniri prin acțiuni cultural-educative, dedicate unor mari evenimente din istoria neamului românesc. Luna ianuarie a fost una bogată în manifestări. L-au comemorat pe Mihai Eminescu, au marcat Mica Unire, iar astăzi, elevii clasei a VIII-a C și-au reamintit faptele de vitejie ale domnitorului Mircea cel Bătrân.


Simpozionul organizat de Muzeul Judeţean Olt în parteneriat cu Școala „Eugen Ionescu” din Slatina, le-a dat elevilor de gimnaziu șansa de a afla lucruri interesante despre domnitorul Mircea cel Bătrân, la împlinirea a 600 de ani de la moartea sa.
Istorici renumiți le-au captat adolescenților atenția cu prezentările lor. Au fost alături de ei profesorii Ștefan Urâtu și Ion Ivașcu, dar și doctorul în istorie, Aurelia Grosu. Aceasta a punctat importanța socială și culturală pe care au avut-o mânăstirile ctitorite de Mircea cel Bătrân în ținuturile Țării Românești.
Mircea cel Bătrân, o figură emblematică a Evului Mediu românesc, a fost voievodul în timpul căruia Valahia a atins apogeul puterii sale politice şi a întinderii teritoriale. La împlinirea a 600 de ani de la moartea domnitorului, în întreaga țară au fost organizate manifestări cultural-educative.
 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

STIREA SAPTAMANII
Slatina 650
OLTTV LIVE

Înjunghiat în inimă, în fața discotecii

Încăierare sângeroasă, duminică dimineață, la discoteca din comuna Movileni. Un tânăr de 19 ani a fost înjunghiat în inimă, în urma unui scandal care a pornit de la o fată. Victima se află în stare gravă la Spitalul Județean de Urgență Satina, iar agresorul a fost reținut de poliție. Bărbatul a mai avut probleme cu legea și în trecut, tot pentru fapte cu violență. Acum el riscă până la 20 de ani de închisoare. În această după-amiază, magistrații Tribunalului Olt au decis arestarea preventivă pentru 30 de zile.
14 Mai 2018