Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
L-au comemorat pe Mircea cel Bătrân
31.01.2018
Autor articol: Mirela Vârșă
Vizualizari: 181

Școala Generală Eugen Ionescu marchează centenarul Marii Uniri prin acțiuni cultural-educative, dedicate unor mari evenimente din istoria neamului românesc. Luna ianuarie a fost una bogată în manifestări. L-au comemorat pe Mihai Eminescu, au marcat Mica Unire, iar astăzi, elevii clasei a VIII-a C și-au reamintit faptele de vitejie ale domnitorului Mircea cel Bătrân.


Simpozionul organizat de Muzeul Judeţean Olt în parteneriat cu Școala „Eugen Ionescu” din Slatina, le-a dat elevilor de gimnaziu șansa de a afla lucruri interesante despre domnitorul Mircea cel Bătrân, la împlinirea a 600 de ani de la moartea sa.
Istorici renumiți le-au captat adolescenților atenția cu prezentările lor. Au fost alături de ei profesorii Ștefan Urâtu și Ion Ivașcu, dar și doctorul în istorie, Aurelia Grosu. Aceasta a punctat importanța socială și culturală pe care au avut-o mânăstirile ctitorite de Mircea cel Bătrân în ținuturile Țării Românești.
Mircea cel Bătrân, o figură emblematică a Evului Mediu românesc, a fost voievodul în timpul căruia Valahia a atins apogeul puterii sale politice şi a întinderii teritoriale. La împlinirea a 600 de ani de la moartea domnitorului, în întreaga țară au fost organizate manifestări cultural-educative.
 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE