Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Fără „Masă caldă” în Olt
07.12.2017
Autor articol: Simona Vârban
Vizualizari: 686

50 de școli cu peste 20 de mii de elevi au fost incluse anul trecut în proiectul „Masa caldă”. Însă programul a funcționat doar în câteva dintre ele. Cu toate acestea, ministerul Educației îl consideră un succes și a dublat numărul școlilor unde va fi implementat. Guvernul a aprobat, miercuri, lista celor 50 de unităţi de învăţământ preuniversitar de stat în care se aplică, în anul şcolar 2017-2018. Pe aceasta nu se află nicio școală din județul Olt.


 Prima etapă a Programului-pilot de acordare a unui suport alimentar pentru preşcolari şi elevi s-a aplicat în acest an şcolar şi a implicat tot 50 de unităţi şcolare din România. Școala generală din localitatea Corbu este singura școală din Olt inclusă în programul „Masă Caldă”. Programul a eșuat însă, cei 222 de elevi de aici nu au primit niciodată prânzul promis, din cauza lipsei banilor.
Masa caldă va fi asigurată elevilor din cele 50 de școli în limita a 7 lei pe zi pentru fiecare beneficiar. Copiii din județul Olt ar putea primi un prânz cald la școală, doar dacă primăriile ar asigura finanțarea, din fonduri proprii.

Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

STIREA SAPTAMANII
Slatina 650
OLTTV LIVE

Sancțiuni în perioada de prohibiție

A început perioada de prohibiție, dar braconierii nu au nicio limită. Jandarmii și reprezentanții Agenției Județene de Vânătoare și Pescuit Sportiv Olt au depistat, săptămâna aceasta, mai multe persoane care pescuiau ilegal. Au fost aplicate sancțiuni, iar uneltele de pescuit au fost confiscate. Autoritățile spun că vor intensifica acțiunile de control în această perioadă de prohibiție, atât ziua, cât și pe timp de noapte, pentru diminuarea braconajului pe râul Olt.
13 Apr 2018