Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Trei clase noi de învățământ profesional dual
22.11.2017
Autor articol: Mirela Vârșă
Vizualizari: 652

70 de tineri din județul Olt vor avea posibilitatea să învețe o meserie care să le asigure în viitor un trai decent. Din anul școlar următor, la Slatina vor funcționa noi clase de învățământ profesional dual.


La solicitarea unor mari companii de pe platforma industrială a Slatinei, Inspectoratul Școlar Județean Olt a aprobat înființarea a trei noi clase de învățământ profesional dual. Astfel, în anul școlar 2018-2019, 70 de absolvenți de gimnaziu se vor putea înscrie într-o școală în care vor învăța o meserie.
La finalul celor trei ani de școală profesională, 28 de tineri vor avea diplomă de electrician, șapte vor fi mecanici utilaje industriale, iar 35 vor fi electroniști. De specialiști în aceste meserii au nevoie companiile slătinene. Acestea vor încheia contracte cu viitorii elevi, le vor oferi burse lunare de studiu, și posibilitatea de a face practică profesională în cadrul fabricilor.
 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

STIREA SAPTAMANII
Slatina 650
OLTTV LIVE

Regulamentul de ridicare a mașinilor, în vigoare

Regulamentul care permite ridicarea mașinilor parcate ilegal, dar și pe cele abandonate în parcările din cartiere este în vigoare. Prefectura Olt a dat aviz pozitiv hotărârii Consiliului Local Slatina, care a aprobat recent noile reglementări. Reprezentanții municipalității spun însă că nu se grăbesc să îl pună în aplicare. Vor să îi informeze mai întâi pe oameni despre sancțiunile pe care le riscă, dacă nu îl vor respecta.
16 Ian 2018

Artiști de top, în concert la Zilele Slatinei

Amna și Holograf vin sâmbătă la Slatina și vor concerta pe Esplanadă, la finalul unei zile în care vom sărbători cu toții 650 de ani de atestare documentară a orașului. Duminică, Gala Superlativelor, care se va desfășura la Centrul Cultural „Eugen Ionescu”, este prezentată de Monica Davidescu și Aurelian Temișan, iar fetele de la Hypnotique și Marcel Pavel vor asigura buna dispoziție a celor din sală. Pentru seniori cântă, marțea viitoare, Corina Chiriac.
18 Ian 2018