Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Trei clase noi de învățământ profesional dual
22.11.2017
Autor articol: Mirela Vârșă
Vizualizari: 688

70 de tineri din județul Olt vor avea posibilitatea să învețe o meserie care să le asigure în viitor un trai decent. Din anul școlar următor, la Slatina vor funcționa noi clase de învățământ profesional dual.


La solicitarea unor mari companii de pe platforma industrială a Slatinei, Inspectoratul Școlar Județean Olt a aprobat înființarea a trei noi clase de învățământ profesional dual. Astfel, în anul școlar 2018-2019, 70 de absolvenți de gimnaziu se vor putea înscrie într-o școală în care vor învăța o meserie.
La finalul celor trei ani de școală profesională, 28 de tineri vor avea diplomă de electrician, șapte vor fi mecanici utilaje industriale, iar 35 vor fi electroniști. De specialiști în aceste meserii au nevoie companiile slătinene. Acestea vor încheia contracte cu viitorii elevi, le vor oferi burse lunare de studiu, și posibilitatea de a face practică profesională în cadrul fabricilor.
 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

STIREA SAPTAMANII
Slatina 650
OLTTV LIVE

Copiii romi, ajutați să își aleagă o meserie

Copiii romilor din Slatina au văzut cum funcționează o mașină de pompieri, o ambulanță, o autospecială de poliție sau un echipaj de jandarmi. Apoi s-au delectat cu o piesă de teatru jucată de actori romi veniți pentru ei de la București. Toate aceste activități au fost organizate vineri seara, în cadrul unei activități derulate de Partida Romilor, în colaborare cu Direcția de Protecție și Asistență Socială Slatina.
16 Iul 2018