Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Trei clase noi de învățământ profesional dual
22.11.2017
Autor articol: Mirela Vârșă
Vizualizari: 701

70 de tineri din județul Olt vor avea posibilitatea să învețe o meserie care să le asigure în viitor un trai decent. Din anul școlar următor, la Slatina vor funcționa noi clase de învățământ profesional dual.


La solicitarea unor mari companii de pe platforma industrială a Slatinei, Inspectoratul Școlar Județean Olt a aprobat înființarea a trei noi clase de învățământ profesional dual. Astfel, în anul școlar 2018-2019, 70 de absolvenți de gimnaziu se vor putea înscrie într-o școală în care vor învăța o meserie.
La finalul celor trei ani de școală profesională, 28 de tineri vor avea diplomă de electrician, șapte vor fi mecanici utilaje industriale, iar 35 vor fi electroniști. De specialiști în aceste meserii au nevoie companiile slătinene. Acestea vor încheia contracte cu viitorii elevi, le vor oferi burse lunare de studiu, și posibilitatea de a face practică profesională în cadrul fabricilor.
 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE

Șoferii care opresc în stațiile Taxi, amendați

De anul acesta, șoferii care parchează în stațiile de taxiuri primesc amendă între 400 și 800 de lei. Fapta a fost introdusă în legislația locală, potrivit unei hotărâri a Consiliului Local Slatina, după ce mulți taximetriști s-au plâns că le sunt ocupate frecvent locurile. Taximetriștii spun că noua măsură îi va ajuta să găsească libere stațiile, pentru a putea parca fără probleme, mai ales că plătesc și impozite suplimentare.
18 Ian 2019