Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Trei clase noi de învățământ profesional dual
22.11.2017
Autor articol: Mirela Vârșă
Vizualizari: 674

70 de tineri din județul Olt vor avea posibilitatea să învețe o meserie care să le asigure în viitor un trai decent. Din anul școlar următor, la Slatina vor funcționa noi clase de învățământ profesional dual.


La solicitarea unor mari companii de pe platforma industrială a Slatinei, Inspectoratul Școlar Județean Olt a aprobat înființarea a trei noi clase de învățământ profesional dual. Astfel, în anul școlar 2018-2019, 70 de absolvenți de gimnaziu se vor putea înscrie într-o școală în care vor învăța o meserie.
La finalul celor trei ani de școală profesională, 28 de tineri vor avea diplomă de electrician, șapte vor fi mecanici utilaje industriale, iar 35 vor fi electroniști. De specialiști în aceste meserii au nevoie companiile slătinene. Acestea vor încheia contracte cu viitorii elevi, le vor oferi burse lunare de studiu, și posibilitatea de a face practică profesională în cadrul fabricilor.
 

Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

STIREA SAPTAMANII
Slatina 650
OLTTV LIVE

Sancțiuni în perioada de prohibiție

A început perioada de prohibiție, dar braconierii nu au nicio limită. Jandarmii și reprezentanții Agenției Județene de Vânătoare și Pescuit Sportiv Olt au depistat, săptămâna aceasta, mai multe persoane care pescuiau ilegal. Au fost aplicate sancțiuni, iar uneltele de pescuit au fost confiscate. Autoritățile spun că vor intensifica acțiunile de control în această perioadă de prohibiție, atât ziua, cât și pe timp de noapte, pentru diminuarea braconajului pe râul Olt.
13 Apr 2018